İçeriğe geç

YOLCULUK İÇİN KİTAP ÖNERİLERİ

Uzun süreli seyahatlerde akıp giden yolu izlemek düşüncelere dalmak bir yerden sonra can sıkıcı olabiliyor. Bunun için müzik dinler, film izler bazende kitap okuruz. İnsanı bulunduğu ortamdan çekip çıkararak hayal dünyasında gezdiren, bir süreliğine nefes almasını, farklı şeyleri yaşamış gibi, öğrenmesini sağlayan yegane bilgi kaynaklarımızdır kitaplar. Gelişen teknolojiyle, telefon ve tabletlerden kitaplara ulaşabiliyoruz fakat hiçbiri bir kitabı elimize alıp okumanın, sayfalarını hissetmenin verdiği duyguyu veremez. Birde kitap kokusu var tabii…

Sizlere yolculuğunuz sırasında okuyabileceğiniz kısa ama öz birkaç kitap sıraladık.

Dönüşüm-Franz Kafka

dönüşüm franz kafka ile ilgili görsel sonucu

Herkes, beraberinde taşıdığı bir parmaklığın ardında yaşıyor. Şimdi hayvanlarla ilgili bunca şey yazılmasının nedeni de bu. Özgür ve doğal bir yaşama duyulan özlemin ifadesi. Oysa insanlar için doğal yaşam, insanca yaşamdır. Ama bunu anlamıyorlar. Anlamak istemiyorlar. İnsan gibi yaşamak çok güç, o nedenle hiç olmazsa kurgusal düzeyde bundan kurtulma isteği var… Hayvana geri dönülüyor. Böylesi, insanca yaşamaktan çok daha kolay.” -Franz Kafka

Gregor Samsa bir sabah uyandığında, kendini bir böceğin vücudunda hapsolmuş olarak bulur. Devasa bir bedeni, sert bir sırtı ve birçok bacağı olan canlı türünün yaşadığı zorlukları ve  kendi iç dünyasını anlatan kahramanımız Gregor Samsa ile farklı bir dünyanın kapısını aralayacaksınız.

Küçük Prens-Antoine de Saint-Exupery

küçük prens ile ilgili görsel sonucu

Büyükler rakamları severler. Ne zaman onlara yeni bir arkadaşınızdan söz etseniz, asla daha önemli şeyler sormazlar. 

Onlar “Sesi Nasıl?” “Hangi oyunu tercih eder?” “Kelebek koleksiyonu var mı?” diye sormazlar. “Kaç yaşında?” “Kaç kardeşi var?” “Kaç kilo?” “Babası ne kadar kazanıyor?” diye sorup anca o zaman tanıdıklarını düşünürler. 

Büyüklere deseniz: “Çatısında kumruları olan, pencereleri sardunyalı, kırmızı tuğlalı güzel bir ev gördüm…” onlar hayal edemezler. “Yüz bin franklık bir ev gördüm.” derseniz o zaman haykırırlar:

“Ne kadar güzel!“” -Arka Kapak

Büyüklerin çocuk kitabı diyebileceğimiz bu şaheser sizlere sorgulatacak bir çok soru verecektir.

Kuşlar da Gitti-Yaşar Kemal

Kuşlar da Gitti-Yaşar Kemal ile ilgili görsel sonucu

Kuşlar da gitti, İstanbul’un çürüyen kirlenen yüzünün ve insanlığın da şehirle birlikte yok oluşunun romanıdır. Yakaladıkları kuşları cami, kilise ve sinagogların kapılarında “azat buzat beni cennet kapısında gözet” diyerek satmayı meslek edinen çocuklar, artık kimsenin kuş azat etmek istemediklerini gördüklerinde insanlıklarına yabancılaşırlar.” -Arka Kapak

İstanbul’un kalabalık, gürültülü ve karmaşık yaşamındaki insanlığın nasıl bir hale geldiğini anlatan kitapta sizlere umut olacak bazı noktalar bulabilirsiniz.

Simyacı-Paulo Coelho

Simyacı-Paulo Coelho ile ilgili görsel sonucu

Simyacı, dünyaca ünlü Brezilyalı yazar Paulo Coelho’nun üçüncü romanı. 1996 yılından bu yana Türkiye’de de çok okundu, çok sevildi, çok övüldü bu kitap. Bir büyük Doğu klasiği olan Mevlâna’nın ünlü Mesnevî’sinde yer alan bir küçük öyküden yola çıkarak yazılan bu roman, yüreğinde çocukluğunun çırpınışlarını taşıyan okurlar için bir “klasik” yapıt haline geldi.

Simyacı, İspanya’dan kalkıp Mısır piramitlerinin eteklerinde hazinesini aramaya giden Endülüslü çoban Santiago’nun masalsı yaşamının öyküsü. Ama aynı zamanda bir “nasihatnâme”; “Yazgına nasıl egemen olacaksın? Mutluluğunu nasıl kuracaksın?” gibi sorulara yanıt arayan bir yaşam ve ahlak kılavuzu. Mistik bir peri masalına benzeyen bu romanın, dünyanın dört bir yanında bunca sevilmesinin gizi, kuşkusuz bu kılavuzluk niteliğinden kaynaklanıyor. 

Simyacı’yı okumak, herkes daha uykudayken şafak vakti uyanıp, güneşin doğuşunu izlemeye benziyor.” -Arka Kapak

Paulo Coelho’nun güçlü kaleminin sizlere de kılavuzluk etmesini istiyorsanız kitap listenize eklemenizi tavsiye ederiz.

Vip Vito Transfer araçlarında da sakinlik ve huzur içinde kitabınızı okuyabilir yada araçlarımızdaki gazetelerden gündemi takip edebilirsiniz. Hizmetlerimizden yararlanmanız için iletişim detaylarımız burada.

 

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir