İçeriğe geç

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN KAYAK

Kayak sezonunun başlamasıyla kayak severler pistlere yönelmeye başladı. Sizde bu kış mevsimini, kayak yapmaya başlamak için değerlendirmek istiyorsanız yeni başlayanlar için kayak rehberimizin size yardımcı olması umuduyla bu yazıyı buraya bırakıyoruz.

Önceliğiniz, eğer varsa korkunuzu yenmek olsun. 

Kaymak özgür hissettireceği kadar heyecanlandıracaktır da. Heyecanın sizi korkutmasına ve paniklemenize neden olmasına izin vermeyin. Kontrol sizin ellerinizde, başkalarını izleyerek hem kendinizi motive edebilir, hemde gözlem yapabilirsiniz.

kayak sporu ile ilgili görsel sonucu

Nerede kayacaksınız?

Türkiye’de kış tatilinizi keyifli geçirebileceğiniz birçok kayak merkezi bulunmaktadır. Hepsinin pist uzunluğundan, yapısına kadar farklı özellikleri vardır ve bu özellikler tercih edilme durumlarını etkilemektedir.

Kayak ekipmanı önemli mesele.

Bütün kayak merkezlerinde kayak için ekipman kiralayabileceğiniz mağazalar bulunur. Kişisel ekipmanınız yoksa paket halinde kiralayabileceğiniz gibi eksik ekipmanınızı da ayrı olarak alabilirsiniz. Yeni başlayanlar için uygun olan seviyedeki kayaklardan seçmelisiniz. Dikkat etmeniz diğer bir noktada vücut ölçünüzdür. Kayak tercihinz boyunuzdan uzun olmamakla beraber çokta kısa olmamalıdır. Ağırlık, kaydığınız pistin yapısı ve kayma şekliniz de kayağın sertliğini belirleyen başka bir noktadır.

kayak sporu malzemeleri ile ilgili görsel sonucu

İşi ehlinden öğrenin.

Kaymayı birlikte tatile gittiğiniz birinden veya tatilde tanıştığınız birinden öğrenmek yerine tecrübeli bir kayak öğretmeninden öğrenin. Uygun fiyata bulabileceğiniz dersler sonrası ortalama birkaç saatte kaymaya başlayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Birkaç ufak teknik bilgi.

  • Kendinizi sıkmadan vücut dengenizi kurmaya dikkat edin.
  • Bileklerinizi sıkmadan ağırlığınızı öne verin.
  • Pist boyunca çıkacak engelleri rahat geçebilmek için, dizlerinizi kırarak esnek bir duruş sergileyin.
  • Dönüşlerinizi sorunsuz yapmak istiyorsanız kalça ağırlığınızı eşit dağıtmaya dikket edin.
  • Elleriniz sürekli ileri doğru olsun ve kendinizi ileriye götürmeye özen gösterin.
  • Ayaklarınıza veya sürekli vücudunuza bakarak karşınıza çıkacak engelleri dikkatinizden kaçırmayın.
  • Bakışlarınız karşıya doğru olsun ve ayaklarınızın altından geçecek olan pisti iyice kontrol edin.

Vip Vito Transfer, kayak yapmaya gönül vermiş veya hevesli olan herkesin kış tatilini gönlünce geçirebilmesi için sunduğu kayak transferi hizmetini bu senede, Türkiye’nin bütün kayak merkezlerine sunmaya devam etmektedir. Uludağ’dan Palandöken’e, Kartalkaya’dan Erciyes’e… Dilediğiniz her noktada kayak yapmaya Vip Vito Transfer’in kaliteli ve ayrıcalıklı seyahat hizmetiyle gidin.

Detaylı iletişim bilgileri için tıklayınız.

Ayrıca Bakınız:

VİP VİTO TRANSFER İLE KAYAK TRANSFERİ

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir