İçeriğe geç

UÇAK YOLCULUĞUNDA KULAK TIKANMASI

Uçak yolculuğu sırasında herkesin dert yandığı olaylardan biri; Kulak tıkanması… Ani basınç değişikliği nedeniyle meydana gelen ve bizi zora sokan bu durum karşısında bazı önlemler alarak kurtulabilir veya etkisini en aza indirebiliriz. Etkilerinden baş ağrısı, kulak ağrısı, baş dönmesi ve geçici duyma kaybı olarak bahsedebiliriz.

Uçak içerisindeki basınç östaki borumuz ile uyuşmadığından yaşadığımız bu olaydan kurtulmak için küçük hareketler yaparak kurtulabileceğimizi her yerde okuruz. Fakat bu riskli bir yöntemdir. Kulağınızdaki basınç bir anda fazla gelirse bakterileri orta kulağa itmiş olursunuz ve bu durum sizi daha da zora sokacaktır.

Bu hareketler yerine size başka önerilerimiz var… Sakız çiğneyerek, esneyerek, çene hareketleri yaparak veya bol su tüketerek östaki borunuzu açık tutabilirsiniz. Bir başka kolay yol ise her eczaneden rahatlıkla temin edebileceğiniz ve basıncı dengelemenize yardımcı olan kulak tıkaçları olacaktır.

Tüm bu önlemler dışında eğer grip, nezle ve bu gibi solunum yolu rahatsızlığınız varsa uçak yolculuğunu ertelemenizi öneririz fakat yolculuğu yapma mecburiyetindeyseniz uçuştan bir süre önce –ki bu en az yarım saat önce- burun spreyi kullanarak tıkanmayı engelleyebilirsiniz.

Uçak yolculuğunu geçirdik bir şekilde… Geldik iniş sırasına. Uçak iniş yaparken uyumamanız ve iniş sırasında yutkunmanız ve önerdiğimiz diğer hareketleri yapmanız tıkanmaya karşı sizlere yardımcı olacaktır.

Uçuş sonrasında kulağınızdan kan geldiyse, baş dönmeniz devam ediyorsa, baş dönmesine bağlı olarak kustuysanız veya sonraki bir saat içerisinde hala duyma güçlüğü çekiyorsanız bir Kulak Burun Boğaz uzmanına başvurmanızı tavsiye ederiz.

Vip Vito Transfer ailesi olarak sizlere sağlıklı yolculuklar diliyoruz.

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir