İçeriğe geç

Taksim (Beyoğlu, Şişli, Beşiktaş, Kâğıthane /Haliç) Destinasyonu.

Hüseyin Ağa Cami:

Beyoğlu!ndaki Camii, 1594 yılında Şeyhülislam Hüseyin Ağa tarafından yaptırılmıştır. . 1921’ın zor yıllarında Yunan bayraklarıyla süslendiğini gören Nazım Hikmet durumu hüznünü dile getiren bir şiir yazmıştır.

St. Antuan Kilisesi:

1230 yılında inşa edilmiştir. 1906 yılında İtalyan Mimar Giulio Mongeri tarafından yapılmıştır

İtalyan Sinagogu:

İtalya Kralı tarafından 1800 yılında inşa edilen Sinagogu, Beyoğlu – Karaköy’deki Şakir Ziya Paşa Yokuşu’nda bulunmaktadır.
Anglikan Kilisesi:

Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini gören Beyoğlu’ndaki Kilisesi Galip Dede Caddesi’ndedir. Tüm taşlarınMalta’dan getirilen kilise 1800’lerde ibadete açılmıştır.

Terziler Sinagogu:

Beyoğlu Avusturya Sen Jorj Hastanesi’nin arkasında bulunan Felek Sokak’tadır. 1893 yılında toplanan bağışlarla inşa edilmiştir.

Mayor Sinagogu:

Hasköy sınırları içerisindedir Mayor Sinagogu. Mayor Sinagogu, Bizans dönemine ait olup, günümüze kadar gelebilen yapılardan biridir.
Nusretiye Camii:

Daha önce III. Selim’in yaptırmış olduğu Arabacılar Kışlanın bulunduğu yere II. Mahmut tarafından yaptırılmıştır.

Maalem Sinagogu:

Hasköy’de bulunan Sinagog, dış ve iç dekorasyonuyla çok ilgi çekicidir.

Arap Camii:

717 yılında Arap ordusunun kumandanı Abdülmelik’in oğlu Mesleme’nin inşa ettirdiği düşünülen Arap Camii, İstanbul’un ilk camisi özelliğini taşımaktadır.
Teşvikiye Cami

Teşvikiye semtinde 1854 yılında Abdülmecit tarafından yaptırılmış olan camidir.

Kırım Kilisesi:

1868 yılında Abdülmecid’in Kırım Savaşı anısına yaptırdığı Kırım Kilisesi günümüzde turistler tarafından ilgi gören bir yer konumundadır.
Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi

Tarlabaşı’ndaki Karakum Sokak’ta bulunmakta olup, Süryani cemaatinin yaptırmış olduğu söylenmektedir.

Vedat Nedim Tör Müzesi:

Yapı Kredi Kültür Merkezi’nin içerisinde, çeşitli uygarlıkların kullandığı sikke koleksiyonu, tespih koleksiyonu, etnografik eserler koleksiyonu ve madalya koleksiyonuna sahiptir.

Miniatürk – Sütlüce, Haliç

Minyatür Türkiye Parkı ve Müzesi, şehirlerin ve ülkenin önemli eser ve yapıtlarının minyatür maketlerinin sergilendiği bir açık hava müzesidir.

Rahmi Koç Müzesi Hasköy, Haliç

Tarihten günümüze sanayinin evrimini gösteren yapıtlar sergilenmektedir.

Orhan Kemal Müzesi

Cihangir Akarsu Caddesi üzerindeki Müzede yazarın 70’den fazla fotoğrafı, kitapları, hakkında yazılan makaleleri ve tezleri, daktilosu özel eşyaları sergilenmektedir..

Galata Mevlevi hanesi

Beyoğlu’nda 1491’de İskender Paşa’nın isteği üzerine yaptırılmıştır İstanbul’un en eski Mevlevi hanesidir. Mevlevi hanede; kütüphane, sebil, derviş hücreleri, şeyh dairesi ve hünkâr mahfeli, semahane ve türbeler bulunan bir hazinedir. Divan Edebiyatı Müzesi’de mevcuttur

Masumiyet Müzesi

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un, Masumiyet Müzesi adlı kitaptaki kahramanlar Füsun ve Kemal’in izlerini taşıyan eşyaları bu müzede sergilemektedir.
Osmanlı Bankası Müzesi

1863’de kurulan Osmanlı Bankası, Karaköy’dedir.
Osmanlı İmparatorluğu’nun resmi bankası olarak kullanılmış, günümüzde ise müze işlevi görmektedir

500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi.

Karaköy’de bulunup, Türk Yahudilerinin gelenekleri, kültürleri ve yaşam tarzları hakkında bilgi veren, 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi 2001 yılında Naim Güleryüz’ün öncülüğünde kurulmuştur.

Adam Mickiewicz Müzesi

Polonya’nın milli şairlerinden biri olan Adam Mickiewicz’un Beyoğlu’nda yaşadığı ev günümüzde müze olarak hizmet vermektedir.
Galatasaray Müzesi

Galatasaray Futbol Kulübü’nün Tarihi Beyoğlu Postanesi’nde bir müzesi bulunmaktadır. 1915 yılında Ali Sami Yen tarafından kurulmuştur.

Türvak Sinema Müzesi

Türker İnanoğlu’nun kurmuş olduğu Türvak Sinema Müzesi, Galatasaray Meydanı’nda bulunuyor.
İstanbul Modern Sanat Müzesi

Karaköy’de 8000 metrekare alan üzerine kuruludur. Modern ve çağdaş sanat sergileri düzenleyen ilk özel müzesidir. 2004 yılında ziyarete açıldı.
Denizcilik İşletmeleri Müzesi

Deniz taşımacılığımızın gelişimlerini gözler önüne seren müzesi, Rıhtım Caddesi üzerindedir.
Zafer Müzesi

Sütlüce’de bulunmaktadır. Tarihimizdeki önemli Savaşlardan seçilen sahneler, üç boyutlu maketler, Atatürk’ün fotoğraflarının bulunduğu sergiyi görmek ve gezmek size büyük bir haz verecektir.

Tophane İ Amire

Osmanlı Dönemi’nde top dökümhanesi olarak kullanılmıştır.
Günümüzde kültür merkezi olarak kullanılmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in yaptırdığı Tophane-i Amire. Son olarak 1958 yılında restore edilen bina 1998 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Kültür ve Sanat Merkezi olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Harbiye Askeri Müzesi

Harbiye’de bulunan müze, 1862’de II. Abdülhamid tarafından inşa edilen Mekteb-i Harbiye binası, 1964’te asıl binanın askeri müze olarak kullanımına karar verilmiştir.

Pera Müzesi Tanıtımı

2005’de Suna ve İnan Kıraç Kültür Vakfı tarafından açılan Pera Müzesi, 1893’de inşa edilen tarihi binada yer alıyor. Müze bünyesinde sergi salonları, eğitim odaları, oditoryum, cafe ve artshop bulunuyor.

Dolmabahçe Sarayı

Kabataş’tan Beşiktaş’a uzanan Dolmabahçe Caddesi’yle İstanbul Boğazı arasında, 250.000 m²lik bir alan üzerinde bulunan saray. 1856 yılında, Garabent Amira Balyan, Evanis Kalfa tarafından Osmanlı mimarisi, Barok mimari, Neoklasik mimarisine uygun inşa edilmiştir.

Aynalıkavak Kasrı

Hasköy’de bulunan kasır. Venedikliler III. Ahmet’e büyük boyda, değerli aynalar salon ve odalarına yerleştirtmiştir. Bu nedenle saray, “Aynalı Kavak Sarayı” adıyla tanınmıştır.

Ihlamur Kasrı

Beşiktaş ve Nişantaşı arasındaki vadide yer alan Ihlamur Mesiresi’ndeki kasır, kesme taştan inşa edilmiştir.

Tophane Kasrı

Abdülmecid’in emriyle inşa edilen kasır. Necatibey Caddesi 1852 yılında tamamlanmıştır. 1897 uluslararası konferansı ve Lozan Antlaşması sonrası Uluslararası Boğazlar Komisyonu Kasrı’nda toplanmıştır. Günümüzde Mimar Sinan Üniversitesi’nin kullanımındadır.

Şale Kasrı

Yıldız Sarayı’ndadır. Merasim Köşkü olarak da bilinir.

Yunanistan Konsolosluğu:

Beyoğlu’na bağlı Turnacıbacı Sokak’ta bulunmaktadır.

İtalya Konsolosluğu:

Beyoğlu’ndaki Boğazkesen Caddesi, Tomtom Kaptan Sokak’ta bulunmakltadır

İstanbul Fransa Konsolosluğu:

Beyoğlu´ ilçesine bağlı Şehit Muhtar Mahallesi’nde bulunmaktadır.
İngiltere konsolosluğu:

Beyoğlu’nun Meşrutiyet Caddesi’nde bulunmaktadır.
Hollanda Konsolosluğu:

Beyoğlu ilçesinin İstiklal Caddesi’nde bulunmaktadır.

Taksim Meydanı:

Eğlence, kültür ve bir alışveriş merkezi haline gelen Taksim Meydanı, meydan konumuna gelmeden önce eski evlerin olduğu küçük bir semtti. Osmanlı Devleti döneminde de etraftaki semtlerin su ihtiyacını karşılamak için kullanılırdı.
İstiklal Caddesi:

Beyoğlu’ndadır. İstiklal Caddesi, Türkiye’nin en işlek ve en ünlü caddelerinden biridir.
Tünel Meydanı:

Tünel Meydanı, tüm etnik kökenden insanlarla karşılaşacağınız ve İstanbul’u hissedeceğiniz bir yerdir.
Tarihi yapılarla bütünleşen Tünel Meydanı, dünyanın en eski ikinci metrosu buradadır.

Taksim Metro İstasyonu:

İstanbul’un önemli ulaşım yerlerinden biridir Taksim Metro İstasyonu. İstiklal Caddesi girişi, Atatürk Kültür Merkezi girişi, Taksim Gezi Parkı girişi ve Talimhane girişi olmak üzere dört girişi bulunmaktadır.

Atatürk Kültür Merkezi:

1969 yılında tamamlanmıştır. İlk ismi ise İstanbul Kültür Sarayı’dır.
Atatürk Kültür Merkezi’nde bale, opera, konser, tiyatro ve kongre gibi etkinlikler düzenleniyordu. 2008 yılından bu yana ise kapalı haldedir.

Atatürk Kitaplığı:

Cumhuriyetin ilk kütüphanelerinden biri olan Atatürk Kitaplığı, Taksim’de yer almaktadır. Kitaplıkta 20 bin dergi, 10 bin gazete, 228 bin kitap, 12 bin civarında kartpostal, 4 bin civarında yazma ve 10 bin harita bulunuyor.
Cumhuriyet Anıtı:
Taksim Meydanı’ndadır. Heykel traşı İtalyan Pietro Canonica’dır. İki Türk genci Sabiha Bengütaş ve Hadi Bara’nın yardımlarıyla da 1928 yılında tamamlanmıştır.

Taksim Gezi Parkı:

Tarihi başlangıcı 1806’ya dayanmaktadır.
Halil Paşa Topçu Kışlası adı altında yapılmıştır. 1940 yılında İstanbul Valiliğince yıkım kararı verilmiştir.
Tünel Metro

1863’te Londra’da hizmete giren yeraltı toplu taşıma sistemlerinden sonra ,dünyanın en eski 2. yeraltı toplu taşıma sistemidir. 17 Ocak 1875’te açılmıştır. Toplam uzunluğu 573 metre dir.

Galatasaray Hamamı

Sultan ll. Beyazıt tarafından yaptırılmıştır. İstanbul’un diğer tarihi hamamları Kadırga, Cağaloğlu ve Beyazıt Hamamı’da bulunmaktadır.

Kılıç Ali Paşa Hamamı

Kılıç Ali Paşa’nın yaptırdığı hamam günümüzde kullanılmakltadfır. Mimar Sinan Eserlerinden biridir. Karaköy, Kemankeş Mahallesi’nde yer alıyor.

Tophane Çeşmesi 

1732’de l. Mahmut tarafından İstanbul’un üçüncü büyük çeşmesi olarak yaptırılmıştır.
Kitabesi şair Nafihi tarafından yazılmıştır.

Haliç Kongre Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi nce 2009 yılında tamamlanmış, Beyoğlu Sütlüce’de bulunur .

Galata Kulesi 

dünyanın en eski kulelerinden biri olup Bizans İmparatoru Anastasius tarafından 507 yılında fener kulesi olarak inşa edilmiştir.
1348 yılında Cenevizlilerce yeniden yapılıp İsa Kulesi adını almıştır.
Fransız Sokağı 

Beyoğlu Galatasaray Lisesi’nin arkasındadır. İstanbul’un kültür, sanat ve eğlence alanlarında yerini alan Fransız Sokağı’nda aynı zamanda birçok lokanta ve sanat galerisi bulunmaktadır.

İstanbul Kongre Merkezi

Ulusal ve uluslararası kongreler, konferanslar, sempozyumlar, şirket toplantıları, fuarlar, sergiler, konserler, müzikaller, tiyatro ve film galaları gibi her türlü sosyal, kültürel ve profesyonel etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.

Harbiye Açıkhava Tiyatrosu – Cemil Topuzlu

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu (ya da eski adıyla Harbiye Açıkhava Tiyatrosu) İstanbul, Harbiye semtinde, Dolmabahçe Vadisi’nde yer alan açık tiyatro, konser ve gösteri mekanıdır. 1946-1950’de tamamlanabildi.

Halep Pasajı:

İstiklal Caddesi’nde yer alan pasaj, Taksim’in bu en eski ve aynı zamanda en hareketli pasajıdır.

Beyoğlu İş Merkezi:

Odakule’de bulunuyor.

Aznavur Pasajı:

Galatasaray Lisesi’nin hemen çaprazında bulunan Aznavur Pasajı, Taksim’in en eski yapıları arasındadır.

Terkos Pasajı:

İstiklal Caddesi’nin çocuğu gibi sarıp sarmaladığı Terkos Pasajı, uzun yıllardır caddeye gelenlerin uğramadan geçmediği noktalardan biri.

Markiz Pasajı:

Taksim’in en şık pasajıdır Markiz Pasajı. Tarihi 1840’lara kadar gider.

Atlas Pasajı:

Beyoğlu’nun en çok gezilen ve alışveriş yapılan noktalarından biridir Atlas Pasajı. Pasajın bulunduğu bina 1877 yılında inşa edilmiştir.
Tokatlıyan Han:

İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Tokatlıyan Han, 1945’ten bu yana pasaj olarak kullanılmaktadır.

Avrupa Pasajı:

Taksim’in Balıkpazarı’da yer alır, adeta bir panayırı andırır.
Suriye Pasajı:

Beyoğlu’na. Timoni Sokağı ile Derviş Sokağı’nı birbirine bağlayan Suriye Pasajı, 1908 yılından bu yana hala ayaktadır.
El Hamra Pasajı:

İstiklal Caddesi’nde, Osmanlı Neoklasik mimarisinin bir örneğidir.

Hazzopulo Pasajı:

Galatasaray Lisesi’ni geçerken hemen sağ tarafta kalır.

Hazzopulo Şarap Evi’dir. Şarap dendiğinde ilk akla gelen bu mekan, günün belli saatlerinde dolup taşar adeta.

Çiçek Pasajı

Beyoğlu tarihinin en eski şahitlerinden biridir.
Cumhuriyetin ilk yıllarında çiçek mezatı olarak kullanılmaya başlanması ile de bina Çiçek Pasajı olarak anılmaya başlanmış. Çiçek Pasajı günümüzde özellikle sanatçı, yazar ve entellüktüel kesimin vazgeçilmez buluşma noktalarındandır.

İtü Bilim Merkezi:

Çocuklara hem eğlendirmek hem de bilime özendirmek için yapılan İTÜ Bilim Merkezi, 2007 yılında hizmete girmiştir.
Vialand Eyüp, Haliç

Türkiye’nin dünya standartlarındaki ilk temalı parkı olup İstanbul’un ve Türkiye’nin en önemli eğlence ve tematik parkıdır.

İstanbul Akvaryum – Florya (Bakırköy)

İstanbul’un özellikle çocuklu aileler için en popüler gezilecek yerlerinden birisi ve en önemli tematik parklarındandır.

İstanbul Dolphinarium – Eyüp, Haliç

Deniz memelilerinin eğlenceli ve büyülü dünyasını keşfetmek isteyenler için unutulmaz anlar yaşatan Avrupa’nın en büyük kapalı yunus gösteri merkezi konumundadır.

acilebilet sayfamızdan alacağınız uçak bileti ile Türkiye’nin her yerinden istanbul’a uçuş gerçekleştirebilir,tarihi yarımadayı ve diğer güzellikleri de vipvitotransfer web sayfamızdan şöförlü araç kiralayıp rahatlıkla gezebilirsiniz.

İstanbul da tek yetkili  bulgaristanvizecisi firmamızdan turistik vizenizi sizi uğraştırmadan biz alıyoruz size teslim ediyoruz.

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir