İçeriğe geç

Balık Restoranları, Meyhaneler, Et & Kebap Ocak başları

Balık Restoranları

Eleos

Eski Yunanca’da “merhamet” anlamına geliyor. Yeşilköy şubesi sakinliğiyle, Beyoğlu şubesi manzarasıyla öne çıkıyor. Mönüsünde Rum ve Ermeni mutfaklarının etkisi var.

Balıkçı kahraman

En favori yemeklerinden biri, kömür ateşinde pişen kalkan balığı.

 

Balıkçı Sabahattin

1927 yapımı bir binada hizmet veriyor. Geniş, ferah bir mekân. Yabancı konuklarınızı rahatlıkla götürebilirsiniz. New York Times gazetesine defalarca haber olmuşluğu var.

Bebek Balıkçı

1998 yılından bu yana hizmet veriyor. Mezelerinin yanısıra kırlangıç buğulaması, fener balığı kavurması, karides güveç ve tuzda balığı ile ünlü. Denize nazır balık yemek isteyenler tercih edebilir.

Poseidon

Eski Rum balıkçılarının geleneğini sürdüren mekânın öne çıkan yemekleri tuzda balık, levrek buğulama, levrek marine, Poseidon köftesi ve pilavlı karides.

İsmet Baba

1951 yılından bu yana hizmet veriyor. Boğaz manzarasını Anadolu yakasından izlemenize imkân veriyor. 16 çeşit balık, 15 çeşit içkinin sunulduğu mekân.

Kıyı Restaurant

1964’ten bu yana Tarabya’nın sembollerinden. Asma yaprağına sarılı sarı kanat, tereyağında karides, gümüş kızartma yiyebilirsiniz.

Suna’nın Yeri

Özellikle salaş balıkçıları sevenlerin gözdesi. Ev sahibesi Suna Türksezer’in yemeklerinin lezzeti herkesin dilinde. Püfür püfür deniz havasıyla fava, kalamar ve mevsim balıklarını yiyebilirsiniz.

Tarihi Ali Baba Balık Lokantası

1920’den beri hizmet veren mütevazi bir dekorasyona sahip. Özellikle ahtapot ızgara ve karides güveç yenmesi öneriliyor.

Tarihi Karaköy Balıkçısı Grifin

İstanbul’un en güzel manzaralı balıkçısı diyebiliriz. 1923’ten bu yana Grifin Han’ın girişinde müşterilerini ağırlıyor. En ünlü yemeği kağıtta levrek.

Villa Bosphorus

Denize uzayan iskelesi ve önünde bulunan kumsalıyla, gerek sunduğu lezzetli seçeneklerle gerek Boğaz manzarası ve arkasındaki Tarihi Yarımada görüntüsüyle İstanbul’un en iyi balıkçılarından.

Park Fora

1996 yılından beri Kuruçeşme, Cemil Topuzlu Parkı’nın içerisinden hizmet vermektedir. Manzarasıyla İstanbul’un en büyüleyici balık restoranlarından biri.

Eftalya Balık Restaurant

Soyalı, sarımsaklı yağ sosuyla servis edilen ızgara balık köfte ve ana yemek öncesi içilen balık çorba bu mekanın vazgeçilmezlerinden. Kalamar dolması, balık pastırma, levrek marine ve daha fazlası bulabilirsiniz.

Misina Balık

Ege ve Ayvalık’tan günlük getirilen birbirinden lezzetli otları, Girit, Rum ve Ege mutfağının soğuk ve sıcak meze çeşitlerini, balıkların taptaze lezzetleri sizlere sunmaktadır.

Balıkçı Kahraman

Rumeli Kavağı’nda bulunan ve birçok kişinin hiç üşenmeden gidip balık sefası yaptığı bir mekan.

Kuyu Balık Restaurant Arnavutköy

1957 yılından beri müşterilerini ağırlayan Kuyu Balık, köklü balıkçılar arasında yer almaktadır. Taze balığın yanı sıra tuzda balık, balık buğulama gibi spesiyaliteleri de yiyebilirsiniz. Meze olarak mısır ekmeği, levrek marine, soya soslu uskumru, pavurya pane,  börülce, maydanoz salatası

 Sur Balık Arnavutköy

İstanbul Boğazını seyretmek isteyenler için güzel bir noktada yer alıyor. Menüsü, deniz ürünlerini sevenler için ideal. Balık çeşitlerinin yanında, Fırında Balık Pazı Sarma, Karadeniz Levrek, Hamurda Balık, Kalamar Tava’da bulunmaktadır. 

Kipos Balık ”Ayvalık Cunda Mutfağı”

Günlük taze balık, ot ve zengin menüsü ve tamamen açık mutfak konsepti ile hizmet veren mutfağında bütün mezeler günlük olarak yenilebilir. Sipecial meze, ara sıcak ve Balık pişirme yöntemleri ile farklı yeni tatlar sunmakta.

 

MEYHANELER 

Cumhuriyet Meyhanesi

Beyoğlu’nun en eski meyhanelerinden biri. Buranın sıkı bir müdavim kitlesi vardır. Mezeler, etler, balık çeşitleri ve deniz ürünlerinden oluşan menüsünde şarap da dahil hemen her türlü içecek var. Her 10 Kasım’da Atatürk’ün masası, Kulüp Rakısı, 09.05’i gösteren bir saat ve beyaz leblebiyle hazırlanıyor.

Boncuk

Türk ve Ermeni mutfağından seçilmiş yiyecekler mevcut. Sıcak ve soğuk mezeler, taze balık çeşitleri ve tatlılardan canınız çektiğini söylüyorsunuz. Canlı Türk sanat müziği ve fasıl heyetini dinleyebilirsiniz.

 Degüstasyon

Balık Pazarı’nın en eski mekanlarından, 1928 yılından beri orada. 

Elmadağ Meyhanesi

Meyhane işi erkek işiymiş gibi algılanır. Sahibi bir kadın: Pürlen Kurtböke. Lezzet ve eğlencenin buluştuğu yer misafirlerini ağırlıyor. Deniz mahsulleri her zaman günlük ve taze. Müzik olarak Fasıl ekibini dinleyebilirsiniz. 

Feraye Meyhane

Ege ve Akdeniz mutfağı ağırlıklı. Mevsim balıkları, zeytinyağlı midye sarma, sakızlı ızgara ahtapot yiyeceklerin bazılarıdır. Belirli gün ‘Taş Plaktan Gecesi’ yapılmakta.

Galata Meyhanesi

Fasıl geleneğini uzun yıllardır aralıksız sürdüren mekan. Pazar günleri hariç keman, kanun, ud ve darbukadan oluşan saz heyeti size eşlik ediyor. Galata Meyhanesi The New York Times’da da adından söz ettirmeyi başarmış.  

Kalamata Meyhanesi

Klasik meyhane kültürüne şıklığı ve menüsüyle modern bir yorum getirdi. Mevsimsel malzemelerle hazırlanan lezzetleri misafirlere sunuluyor.

 Kallavi

Haftanın yedi günü canlı fasıl programı yapılıyor. Meyhanede, soğuk mezeler, ara sıcaklar, ana yemekler ve tatlılardan oluşan bir fiks menü sunuluyor.

Türkbükü Meyhanesi

İstanbul’da Bodrum’u yaşamak. Levrek marine, cibezotu, güveçte fener kavurma, pazılı somon sarma, deniz börülcesi, balık böreği bulunmakta. Ara sıcaklar olarak patates kroket ile muska böreği.

Kadir’in Yeri

Buranın müdavimi çok. Gösterişten uzak, sakin bir mekan. Yazın sokağa taşan masalarda oturmak ise büyük bir keyif.

Kör Agop

Mmezelerden et ve balık çeşitlerine, rakıdan şaraba ne arasanız bulabiliyorsunuz 

Liman Lokantası

Haftanın üç günü fasıl var. Yemek ve mezelerin haricinde özellikle manzarası sayesinde gidilebilecek yerler arasında tercih ediliyor.

Meserret

Pazar hariç her gün fasıl eşliğinde eğlenceli saatler geçirebilirsiniz. Hafta sonları limitsiz yerli içkinin dahil olduğu fiks menü uygulanan mekanda teras katı talep edilmekte. Sanatçı, yazar ve gazetecilerin de uğrak yerlerinden.

Zarifi & İstiklal Meyhanesi

Ermeni, Rum, Musevi, Arap ve Levanten yemeklerini sunuyor. Yunan, Balkan ve Pera menülerinden oluşmakta.

Pınar Restaurant

İstanbul’da fasıl denildiğinde akla gelen mekanlar arasında yer alıyor.

Sakar Zeybek

Yediğiniz yemekleri, başka balık restoranlarına göre daha uygun bir fiyata bulmak mümkün. Ağırlıklı olarak ahşap kullanılan mekânın duvarlarında Türk ve yabancı film afişleri yer almakta.

Ziyade Fasıl

Konuklarını serenat keman ile karşılayan mekanda alternatif yemek ve mezeler bulunmakta.

 

ET & KEBAP OCAKBAŞI İÇİN ALTERNATİF YERLER.

Mihrabat Korusu, Kanlıca

Zübeyir Ocakbaşı & Restaurant, Taksim

Nişantaşı Başköşe, Nişantaşı

Ali Ocakbaşı, Karaköy

Hamdi Restaurant, Eminönü Merkez

Ali Haydar İkinci Bahar, Kocamustafapaşa

Kaşıbeyaz Bosphorus, Yeniköy

Hatay Medeniyetler Sofrası, Aksaray

Siirt Şeref Büryan, Unkapanı

Sur Ocakbaşı, Unkapanı

Günaydın Kebap Restaurant, Etiler

Hacıbaşar Kebap Baklava, Erenköy

Develi, Kocamustafapaşa

Güvenç Konyalı, Sirkeci

Şenol Kolcuoğlu & Muazzez Ersoy, Çınar

Münhasır Et & Kebap, Taksim

Ovalı Konya Mutfağı, Batı Ataşehir

Adana Dostlar Kebapçısı, Batı Ataşehir

Gaziantepli Ali Haydar Usta, Kartaltepe

Hünkar Restaurant, Nişantaşı

Şehzade, Sirkeci

Adanalı Hasan Kolcuoğlu, Etiler

Halil İbrahim Şark Sofrası, Aksaray

Çiya Kebap, Kadıköy Merkez

Ziyaret Restaurant & Ocakbaşı, Beşiktaş Merkez

Sahan, Batı Ataşehir

Hanedan Et Restaurant, Beşiktaş Merkez

Venge, 4. Levent

Gelik Restaurant, Ataköy

Bursa Garaj Kebap, Levent

Adana Yüzevler Kebap, Etiler

Namlı Kebap, Nispetiye

Hak Evrensel Hatay Sofrası, Şenlikköy

Ali Baba, Beşiktaş Merkez

Ziya Şark Sofrası, Fatih Merkez

Canım Ciğerim, Asmalımescit

Tatbak, Nişantaşı

Mabeyin Restaurant, Burhaniye

Köşkeroğlu Kebap, Karaköy

Nakkaş Kebap, Kuzguncuk

Uludağ Restaurant, Basınköy

Şanda Tiryaki, Kuruçeşme

Yeşilköy Dürümcü Baba, Yeşilköy Merkez

Peymane, Tophane

Gelik Restaurant, Levent

Hacı Abdullah, Taksim

Antiochia, Asmalımescit

Haliç Kebap, Balat

Kirvem Ocakbaşı, Taksim

Set Kebap, Nispetiye

Pandeli Restaurant, Eminönü Merkez

Suda Kebap, Kuruçeşme

Antiochia, Asmalımescit

Kiliza Restaurant, Levent

Borsa Restaurant, Kandilli

Tike, Beylerbeyi

acilebilet web sayfamızdan alacağınız yurt içi ve yurt dışı uçak biletleri ile İstanbul’a geldiğinizde  ,vipvitotransfer web sayfamızdan kiralayacağınız şöförlü araçlarımızla istediğiniz  restaurantlara rahatlıkla ulaşımı sağlayabilirsiniz.

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir