İçeriğe geç

KAPADOKYA ŞOFÖRLÜ ARAÇ KİRALAMA ve HAVALİMANI TRANSFER

Kapadokya; doğa olaylarının ve tarihin göz kamaştırıcı birleşiminden meydana gelmiş bir bölgedir. Pers dilinde “Güzel Atlar Ülkesi” anlamına gelir. Niğde, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir ve Aksaray illerini kapsayan bu bölge yüzyıllar önce Erciyes Dağı, Hasandağı ve Güllüdağın püskürttüğü lavlar ve küllerin ortaya çıkardığı yumuşak tabakanın zamanla aşınması sonucu oluşmuştur. Doğanın bize verdiği Peri Bacalarını oymak, evler yapmak ve içlerini süslemek ise doğa ile tarihin samimi kucaklaşmasını sağlamış ve günümüze kalan izler, onlarca yıllık medeniyetler hakkında bizlere fikir sunmuştur. Türlü türlü imparatorluklara ev sahipliği yapan Kapadokya’nın insan yerleşimi Yontma Taş Devrine(Paleolitik Dönem) kadar uzanır.

Düşmanlardan korunmak amaçlı kurulmuş olan yer altı şehirleri vardır ve bu da bölgeye ayrı bir güzellik katmıştır. Özkonak, Konaklı, Derinkuyu, Kaymaklı ve Göztezin bu yer altı şehirlerindendir. İçerisinde dehlizler bulunduran bu şehirlerde yaşam için her türlü ihtiyaç düşünülmüştür. Hıristiyanlık için önemli merkezlerden biridir çünkü onlar için Romalı askerlere karşı sığınak görevi görmüş birçok direnmeye şahit olmuştur. Osmanlı Döneminde sorunsuz bir süreç geçirdikten sonra 1924-26 yılında arkalarında bu güzel mimarileri bırakarak gitmişlerdir.

Bölgede balon turizmi de oldukça ilgi görmektedir. Balonlar içlerine doldurulan sıvı propan gazının ısıtılması sonucu havalanır. Havalanan balon sizlere izlemelere doyamayacağınız bir manzara sunar ve ülke turizmine olan katkısı her sene artarak ilerler.

Kapadokya, 1985 yılında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Dünya Mirası Listesine alınmıştır.

Hizmetlerimizi sizlere kolaylık sağlamak ve daha özel hissetmenizi sağlamak amacıyla vermekteyiz.Şehir içi araç kiralayabilir ya da sadece havalimanı transferi isteyebilirsiniz. Birden çok seçenek fırsatıyla size en iyisini ve en kalitelisini sunmaya çalışıyoruz.Siz aracınızı seçin yeter, gerisini biz seçkin kadromuz ve yılların kazandırdığı tecrübemiz ile halledelim.

Tarihin sizi ele geçirmesine izin verin. Kapadokya gezinizde Vip Vito Transferi seçip keyifli bir yolculuk geçirin.

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir