İçeriğe geç

3. HAVALİMANI HAKKINDA

Son dönemlerin en büyük ve en merak edilen projelerinden biri olan İstanbul 3. Havalimanı projesi, Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımıyla 7 Haziran 2014 tarihinde başlamış ve halen devam etmektedir. Avrupa Yakasında Karadeniz kıyısındaki Akpınar ve Tayakadın köyleri arasına, 76,5 kilometrekarelik bir alana konumlandırılmış olan havalimanı, gerek Türkiye’nin gerekse Dünyanın kalbinin atacağı yer olarak görülmektedir. 150 milyonun üzerinde yolcu kapasitesiyle Atatürk Havalimanından daha aktif olması düşünülen havalimanının 29 Ekim 2018 tarihinde açılması planlanıyor. Birbirinden bağımsız 6 pisti olacağı söylenen havalimanının, inşaatı %65’in üzerindeki bir oranla tamamlanmıştır. Tüm etaplarının tamamlanması durumunda yıllık 94 milyon yolcuyu ağırlayan Atlanta Uluslararası Havalimanını geçerek dünyadaki en yüksek yolcu kapasitesine sahip havalimanı olması amaçlamaktadır.

istanbul 3 havalimanı son hali ile ilgili görsel sonucu

3. Havalimanının ismi şimdilik İstanbul Yeni Havalimanı

Proje ismi İstanbul Yeni Havalimanı olan havalimanının resmi adı henüz kararlaştırılmış olmasa da Google Maps’te Recep Tayyip Erdoğan Uluslararası Havalimanı olarak gösterilmiştir. Tüm bunların dışında proje bitiminde yeni ismin açıklanacağı belirtilmiştir.

3. Havalimanının ulaşımı nasıl olacak?

Yavuz Sultan Selim Köprüsünün bağlantı noktasında bulunan köprüye şehir içinden ulaşımın kolay ve rahat olması planlar arasındadır. Bölgeye alternatif yollar açılması düşünülmekle beraber henüz bir ulaşım yolu belirlenmemiştir.

Havalimanı Transfer Hizmeti alarak ulaşımınızı kolaylaştırın.

Havalimanlarının ulaşım hizmetlerinden biri olan transfer hizmeti için Vip Vito Transfer firması kolları sıvamış ve oluşturulacak alternatif güzergahlar ve başka birçok rahat ulaşım yolu üzerinde çalışmalarına başlamıştır. Yıllardır ulaşım sektöründe boy gösteren Vip Vito Transfer kalitesini İstanbul Yeni Havalimanında da bulacaksınız.

İstanbul Yeni Havalimanı için transfer hizmeti seçenekleri üzerinde çalışmanın yanı sıra dinamik olarak Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanları başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde(Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Trabzon gibi) hizmet vermeye devam eden Vip Vito Transfer hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız iletişime geçebilir veya blog sayfamıza göz atabilirsiniz.

Ayrıca Bakınız:

HAVALIMANI TRANSFER

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir