İçeriğe geç

UÇAK KORKUSUNU YENMENİZ İÇİN ÖNERİLER

Ulaşım yollarının artması ve gelişmesiyle insanoğlu sürekli seyahat eder bir hal almıştır. Sürekli daha hızlı ve konforlu ulaşım yolları geliştiren dünyada, bu seçenekleri denemek isteyebilir, gelişmelerden yararlanmak isteyebilirsiniz. Fakat bazı alanlarda korkularınız ağır basar ve geri adım atmak isteyebilirsiniz. Bahsettiğimiz bu alanların başında havayolları gelmektedir. Uçak korkusu aslında insanda görülen en doğal korkulardan biridir çünkü doğamız gereği birer kara canlısıyız. Uçmaktan korkmakta normalleşiyor bu sebeple. Fakat hayatımızı elimizden almaması için korkularımızla yüzleşmeli ve onları yenmeliyiz. Mesela uçak korkunuzu yenemezseniz dünyaya bulutların ardından bakamazsınız. Çok şey kaçıracağınızdan emin olabilirsiniz. THY’nin korkunuzu yenmeniz için açtığı kurslar vardır, eğer mümkünse bu kurslara katılmanızı tavsiye ediyoruz. Onun dışında sizlere vereceğimiz birkaç öneri ile korkunuzu kontrol altında tutabilirsiniz. Unutmayın uçaklar arabalardan daha güvenlidir.

Rahatlayın…

Öncelikle rahatlamanız ve uçuşunuz hakkında negatif düşünmemeniz gerekmektedir. Uçuştan önceki birkaç gün içerisinde, uçak kazaları veya belgeselleri hakkında araştırma yapmayınız, bu sizin daha çok kasılmanızdan başka işe yaramaz. Uçağa binmeden önce yeşil çayla rahatlayabilirsiniz.

Korkutucu etkilerden uzaklaşın.

İlk uçuşunuzu kötü hava koşullarında yapmaktan kaçının. Gece olmamasına ve uzun süreli bir uçuş olmamasına dikkat edin. Bu durumlar uçuş sırasında dikkatinizi dağıtabilir, daha çok korkmanıza sebep olabilir.

Kitap veya dergi alın.

Kitaplar veya dergilerle dikkatinizi başka şeylere verebilir, uçuşunuzu düşünmemeye çalışabilirsiniz.

Havalimanına erken gidin.

Havalimanının atmosferine alışmadan, kendinizi duruma hazırlanmadan uçağa binmeniz de sizi gergin bir hale sokabilir, bunun önüne geçmek için erkenden havalimanına giderek gözlem yapabilir kendinizi uçak seyahatinize hazırlayabilirsiniz.

Doğru koltuğu seçin.

Bacaklarınızı yerleştirdiğiniz alanın genişliği sizi rahatlatan bir diğer unsurdur. Sahip olduğunuz fazla alan size ferah hissettireceğinden bu koltuklardan seçmeye özen gösterin. Cam kenarı bazı insanlarda işe yarayabileceği gibi bazısında yaramaz. Sizler geniş koltuklara sahip olmak istiyorsanız koridor kısmı, ön kısımlar ve çıkış kapısına yakın yerleri tercih ederek geniş koltuklara sahip olabilirsiniz.

Alışık olmadığınız sesler duyacağınız aklınızda bulunsun.

Uçak iniş kalkışlarında motorlardan gelen sesler sizleri korkutmasın, bu tür aletler çalışırken illaki ses çıkarır yani bu sesler bir sorun teşkil etmez aksi durumda tedirgin olmanız daha uygun olabilir.

Türbülasa hazır olun.

Türbülans yüzünden uçaklar düşmez, türbülans hava boşluğudur ve sarsılmanıza neden olur. Kemerlerinizi takmanızı ise bu sarsılmalar yüzünden uçak içindeki diğer yolcunun üzerine devrilmemeniz için isterler. Heyecan yapmanıza gerek yoktur.

Kalkış ve inişleri düşünmeyin.

Uçaklar kalkış ve iniş sırasında çıkardığı sesler ve sarsılma durumu nedeniyle sizlerin daha çok korkmanıza neden olabilirler. Bu süre içerisinde farklı şeyler düşünmeye çalışın deriz. Örneğin bu yazımızda bahsettiğimiz uçuş sırasında yaşanan kulak tıkanmasını gideren hareketleri yaparak dikkatinizi başka bir şeye vermiş olursunuz.

Vip Vito Transfer firması olarak verdiğimiz havalimanı transfer hizmetiyle uçuş öncesi veya sonrasında uçak yolculuğunun stresini konforlu araçlarımızda atabilirsiniz. Mercedes E-S Class gibi lüks araçları gayet uygun fiyatlara kiralayabilir kaliteli seyahatin ilk adımını atmış olursunuz.

Detaylı iletişim bilgileri için tıklayınız.

Ayrıca bakınız:

HAVALİMANI TRANSFERİNDE VİP VİTO TRANSFER FARKI

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir