İçeriğe geç

NEVŞEHİR ŞOFÖRLÜ ARAÇ KİRALAMA ve HAVALİMANI TRANSFER

Konum itibari ile Türkiye’nin tam ortasında yer alır ve adı Muşkara iken Farsça “yeni” anlamına gelen nev’den türetilmiştir. Her ilçesinde ayrı bir güzellik saklayan bu şehrin ülke turizmine katkısı hatırı sayılır düzeydedir. Yerli yabancı birçok turist tarafından ilgi görmektedir. Ekonomisi tarıma dayalıdır bu nedenle nüfusun önemli bir kısmı kırsal kesimde yaşar. Diğer gelir kaynakları ise şarapçılık ve el sanatlarıdır. Şehrin üzüm bakımından zengin olması halkın şarapçılıkla da uğraşmasını sağlamıştır. Eskiden beri süregelen ve günlük yaşamın etkilerinden görülen taş işlemeciliği ve dokumacılıkta bir diğer önemli geçim kaynağıdır.
Kendinize veya sevdiklerinize bir iyilik yapabilir ve Hacıbektaş’tan işlenmiş hediyelik kaymak taşları alabilirsiniz. Seyahatinizi küçük anılarla unutulmaz kılmak için Nevşehir’in el sanatları harika bir seçim olacaktır.
Seyahate çıkmadan önce gidilecek yerin havası toprağı nasıldır araştırılır? Zahmet etmeyin biz sizin için ona da değinelim. Tipik karasal iklime sahip olan şehrin yaz mevsimi sıcak ve kurak, kış mevsimi soğuk ve yağışlı geçer. Yağışlar genelde ilkbahar ve sonbaharda görülür. Nevşehir’in bozkır topraklarının Anadolu’yu kalbinizde canlandıracağından, gözünüze ve gönlünüze bayramı yaşatacağından emin olabilirsiniz.
Bayram demişken aklımıza kutlamalar geldi. Nevşehir’inde kutlamalara ve festivallere önem veren bir şehir olduğuna değinelim. İl oluşu her sene Temmuz ayında resmi düzeyde kutlanır. Geleneksel olarak devam eden Türkmen Sofrası Şöleni ve Hacıbektaş-ı Veli’yi anma törenleri dışında bağbozumu festivali ve şarap yarışmaları da düzenlenir. Seyahatinizi bu tip özel günlere denk getirip farklı deneyimler yaşayabilirsiniz.


Gezilebilecek Bazı Yerler

  • Peri Bacaları
  • Göreme Açık Hava Müzesi
  • Ihlara Vadisi
  • Yer altı Şehirleri
  • Hacıbektaş-ı Veli Türbesi ve Müzesi
  • Nevşehir Müzesi
  • Göre Harabeleri
  • Üzümlü Kilise
  • Hallaç Manastırı

Saydığımız bu büyüleyici mekanları gezerken kendinize bir araba kiralamak ve rahat bir seyahatinizi geçirmek istiyorsanız biz buradayız ve sizlere beklentilerinizin karşılığını vereceğimizi temin ediyoruz. Şimdiden keyifli yolculuklar dileriz. Vip Vito Transfer

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir