İçeriğe geç

Havalimanı Check-in Nedir ?

Havalimanı Checkin Nedir ? Sürekli uçuş yapan yolcuların bildiği fakat yeni yeni uçuş yapacak yolcuların ise pek aşina olmadığı Check-in kavramını açıklamak istedik. Check-in biletini satın aldığınız havayolu ile yapılan yer belirleme işlemidir. Sinemada nasıl filme girmeden önce yer seçiyorsunuz bu işlemde aynı onun gibi. Tabi bu işlemi yaparken mutlaka kimlik, pasaport yanınızda bulundurmanız gerekli.

Tam olarak şunu yapmanız gerekir;

Örneğin biletinizi Türk Havayolları’ndan aldıysanız havaalanında doğruca THY bankosunu buluyorsunuz. Sıranız geldiğinde kimliğiniz ya da pasaportunuzu görevliye verip gideceğiniz güzargah ve saat gibi bilgileri veriyorsunuz. “İstanbul – Antalya 18:00” gibi. Biniş kartınız bastırılmadan bagajınız tartılıyor ve ağırlığın uygun olup olmadığı kontrol ediliyor. El bagajınız varsa bununla ilgili bilgi verip gerekli etiketi alıyorsunuz. Biniş kartınıza basılan bagaj etiketinizle beraber Check-in işleminiz gerçekleşmiş oluyor.

Check-in Ücretli midir ?

Check-in de ücret alımı tamamen biletini satın aldığınız havayolu’na bağlıdır. Bazı havayolları bu işlem için bedel talep ederken bazıları ise herhangi bir ücret almamaktadır. Örneğin Pegasus iç hatlarda 7 tl, dış hatlarda 8 dolar almaktadır. Tabi bu örnek fiyat havayolu firmasına göre değişmekte.

Online Check-in

Yine bileti aldığınız havayolu şirketinin web sitesine girip işlemlerinizi buradan gerçekleştirmek mümkün, üstelik çoğu havayolunda bu online check-in işlemi ücretsizdir. Havalimanında boşa vakit kaybetmek ve uzun kuyruklar beklemek istemeyen yolcular ilgili havalimanının websitesine girerk bu işlemi kolaylıkla gerçekleştirebilirler.

acilebilet web sayfamızdan alacağınız uçak bileti ile ineceğiniz İstanbul’un üç havalimanının herhangi birinden sizleri alarak günübirlik,tam gün tur ve ya paket programlarla sizlere vipvitotransfer parkımızdaki araçlarla hizmet etmekten büyük mutluluk yaşayacağız.

 

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir