İçeriğe geç

Atatürk Havalimanı Taksim Transfer

TAKSİM (BEYOĞLU, ŞİŞLİ, BEŞİKTAŞ , KAĞITHANE /HALİÇ–TEM–2.KÖPRÜ–BOĞAZ) DESTİNASYONU.
DİNİ MEKANLAR
HÜSEYİN AĞA CAMİİ:
Beyoğlu’ndaki Camii, 1594 yılında Şeyhülislam Hüseyin Ağa tarafından yaptırılmıştır. . 1921’ın zor yıllarında Yunan bayraklarıyla süslendiğini gören Nazım Hikmet durumu hüznünü dile getiren bir şiir yazmıştır.

ST. ANTUAN KİLİSESİ:
İstiklal Caddesindeki Kilise, 1230 yılında inşa edilmiştir. 1906 yılında İtalyan Mimar Giulio Mongeri tarafından yapılmıştır

İTALYAN SİNAGOGU TANITIMI
İtalya Kralı tarafından 1800 yılında inşa edilen Sinagogu, Beyoğlu-Karaköy’deki Şakir Ziya Paşa Yokuşu’nda bulunmaktadır.

ANGLİKAN KİLİSESİ TANITIMI
Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini gören Beyoğlu’ndaki Kilisesi Galip Dede Caddesi’ndedir. Tüm taşların Malta’dan getirilen kilise 1800’lerde ibadete açılmıştır.

TERZİLER SİNAGOGU TANITIMI
Beyoğlu Avusturya Sen Jorj Hastanesi’nin arkasında bulunan Felek Sokak’tadır. 1893 yılında toplanan bağışlarla inşa edilmiştir.

MAYOR SİNAGOGU TANITIMI
Hasköy sınırları içerisindedir Mayor Sinagogu. Mayor Sinagogu, Bizans dönemine ait olup, günümüze kadar gelebilen yapılardan biridir.

NUSRETİYE CAMİİ TANITIMI
Daha önce III. Selim’in yaptırmış olduğu Arabacılar Kışlanın bulunduğu yere II. Mahmut tarafından yaptırılmıştır.

MAALEM SİNAGOGU TANITIMI
Hasköy’de bulunan Sinagog, dış ve iç dekorasyonuyla çok ilgi çekicidir.

ARAP CAMİİ TANITIMI
717 yılında Arap ordusunun kumandanı Abdülmelik’in oğlu Mesleme’nin inşa ettirdiği düşünülen Arap Camii, İstanbul’un ilk camisi özelliğini taşımaktadır.

TEŞVİKİYE CAMİ
Teşvikiye semtinde 1854 yılında Abdülmecit tarafından yaptırılmış olan camidir.

KIRIM KİLİSESİ TANITIMI
1868 yılında Abdülmecid’in Kırım Savaşı anısına yaptırdığı Kırım Kilisesi günümüzde turistler tarafından ilgi gören bir yer konumundadır.

MERYEM ANA SÜRYANİ KADİM KİLİSESİ
Tarlabaşı’ndaki Karakum Sokak’ta bulunmakta olup, Süryani cemaatinin yaptırmış olduğu söylenmektedir.

MÜZELER
VEDAT NEDİM TÖR MÜZESİ:
İstiklal Caddesi  Yapı Kredi Kültür Merkezi’nin içerisinde, çeşitli uygarlıkların kullandığı sikke koleksiyonu, tespih koleksiyonu, etnografik eserler koleksiyonu ve madalya koleksiyonuna sahiptir.
Miniatürk – Minyatür Türkiye Parkı ve Müzesi – Sütlüce, Haliç
Minyatür Türkiye Parkı ve Müzesi, şehirlerin ve ülkenin önemli eser ve yapıtlarının minyatür maketlerinin sergilendiği bir açık hava müzesidir.
Rahmi Koç Müzesi – Hasköy, Haliç
Tarihten günümüze sanayinin evrimini gösteren yapıtlar sergilenmektedir.

Orhan Kemal Müzesi
Cihangir Akarsu Caddesi üzerindeki Müzede yazarın 70’den fazla fotoğrafı, kitapları, hakkında yazılan makaleleri ve tezleri, daktilosu özel eşyaları sergilenmektedir..

Galata Mevlevi hanesi
Beyoğlu’nda 1491’de İskender Paşa’nın isteği üzerine yaptırılmıştır İstanbul’un en eski Mevlevi hanesidir.  Mevlevi hanede; kütüphane, sebil, derviş hücreleri, şeyh dairesi ve hünkâr mahfeli, semahane ve türbeler bulunan bir hazinedir. Divan Edebiyatı Müzesi’de mevcuttur

Masumiyet Müzesi
Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un, Masumiyet Müzesi adlı kitaptaki kahramanlar Füsun ve Kemal’in izlerini taşıyan eşyaları bu müzede sergilemektedir.

2.7.Osmanlı Bankası Müzesi

1863’de kurulan Osmanlı Bankası,  Karaköy’dedir.
Osmanlı İmparatorluğu’nun resmi bankası olarak kullanılmış, günümüzde ise müze işlevi görmektedir

500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi.
Karaköy’de bulunup, Türk Yahudilerinin gelenekleri, kültürleri ve yaşam tarzları hakkında bilgi veren, 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi 2001 yılında Naim Güleryüz’ün öncülüğünde kurulmuştur.
Adam Mickiewicz Müzesi
Polonya’nın milli şairlerinden biri olan Adam Mickiewicz’un Beyoğlu’nda yaşadığı ev günümüzde müze olarak hizmet vermektedir.
Galatasaray Müzesi
Galatasaray Futbol Kulübü’nün Tarihi Beyoğlu Postanesi’nde bir müzesi bulunmaktadır. 1915 yılında Ali Sami Yen tarafından kurulmuştur.

Türvak Sinema Müzesi
Türker İnanoğlu’nun kurmuş olduğu Türvak Sinema Müzesi,  Galatasaray Meydanı’nda bulunuyor.

İstanbul Modern Sanat Müzesi
Karaköy’de 8000 metrekare alan üzerine kuruludur. Modern ve çağdaş sanat sergileri düzenleyen ilk özel müzesidir. 2004 yılında ziyarete açıldı.

Denizcilik İşletmeleri Müzesi
Deniz taşımacılığımızın gelişimlerini gözler önüne seren müzesi, Rıhtım Caddesi üzerindedir.

ZAFER MÜZESİ
Sütlüce’de bulunmaktadır.  Tarihimizdeki önemli Savaşlardan seçilen sahneler, üç boyutlu maketler, Atatürk’ün fotoğraflarının bulunduğu sergiyi görmek ve gezmek size büyük bir haz verecektir.
TOPHANE İ AMİRE
Osmanlı Dönemi’nde top dökümhanesi olarak kullanılmıştır.
Günümüzde kültür merkezi olarak kullanılmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in yaptırdığı Tophane-i Amire. Son olarak 1958 yılında restore edilen bina 1998 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Kültür ve Sanat Merkezi olarak kullanılmaya başlanmıştır.

HARBİYE ASKERİ MÜZESİ
Harbiye’de bulunan müze, 1862’deII. Abdülhamid tarafından inşa ediien Mekteb-i Harbiye binası,  1964’te asıl binanın askeri müze olarak kullanımına karar verilmiştir.

PERA MÜZESİ TANITIMI
2005’de Suna ve İnan Kıraç Kültür Vakfı tarafından açılan Pera Müzesi, 1893’de inşa edilen tarihi binada yer alıyor. Müze bünyesinde sergi salonları, eğitim odaları, oditoryum, cafe ve artshop bulunuyor.

DOLMABAHÇE SARAYI
Kabataş’tan Beşiktaş’a uzanan Dolmabahçe Caddesi’yle İstanbul Boğazı arasında, 250.000 m²lik bir alan üzerinde bulunan saray. 1856 yılında, Garabet Amira Balyan, Evanis Kalfa tarafından Osmanlı mimarisi, Barok mimari, Neoklasik mimarisine uygun inşa edilmiştir.

AYNALIKAVAK KASRI
Hasköy’de bulunan kasır.  Venedikliler III. Ahmet’e büyük boyda, değerli aynalar  salon ve odalarına yerleştirtmiştir. Bu nedenle saray, “Aynalı Kavak Sarayı” adıyla tanınmıştır.

IHLAMUR KASRI
Beşiktaş ve Nişantaşı arasındaki vadide yer alan Ihlamur Mesiresi’ndeki kasır, kesme taştan inşa edilmiştir.

TOPHANE KASRI
Abdülmecid’in emriyle inşa edilen kasır.  Necatibey Caddesi 1852 yılında tamamlanmıştır. 1897 uluslararası konferansı ve Lozan Antlaşması sonrası Uluslararası Boğazlar Komisyonu Kasrı’nda toplanmıştır. Günümüzde Mimar Sinan Üniversitesi’nin kullanımındadır.

ŞALE KASRI
Yıldız Sarayı’ndadır. Merasim Köşkü olarak da bilinir.

KONSOLOSLUKLAR

İSTANBUL YUNANİSTAN KONSOLOSLUĞU:
Beyoğlu’na bağlı Turnacıbacı Sokak’ta bulunmaktadır.

3.İSTANBUL İTALYA KONSOLOSLUĞU:
Beyoğlu’ndaki Boğazkesen Caddesi, Tomtom Kaptan Sokak’ta bulunmakltadır
İSTANBUL FRANSA KONSOLOSLUĞU:
´Beyoğlu´ ilçesine bağlı Şehit Muhtar Mahallesi’nde bulunmaktadır.
İSTANBUL İNGİLTERE KONSOLOSLUĞU:
, Beyoğlu’nun Meşrutiyet Caddesi’nde bulunmaktadır.

İSTANBUL HOLLANDA KONSOLOSLUĞU:
Beyoğlu ilçesinin İstiklal Caddesi’nde bulunmaktadır.

MEYDAN – CADDE

TAKSİM MEYDANI:
Eğlence, kültür ve bir alışveriş merkezi haline gelen Taksim Meydanı, meydan konumuna gelmeden önce eski evlerin olduğu küçük bir semtti. Osmanlı Devleti döneminde de etraftaki semtlerin su ihtiyacını karşılamak için kullanılırdı.

İSTİKLAL CADDESİ:
Beyoğlu’ndadır. İstiklal Caddesi, Türkiye’nin en işlek ve en ünlü caddelerinden biridir.

TÜNEL MEYDANI:
Tünel Meydanı, tüm etnik kökenden insanlarla karşılaşacağınız ve İstanbul’u hissedeceğiniz bir yerdir.
Tarihi yapılarla bütünleşen Tünel Meydanı, dünyanın en eski ikinci metrosu buradadır.

TAKSİM METRO İSTASYONU:
İstanbul’un önemli ulaşım yerlerinden biridir Taksim Metro İstasyonu. İstiklal Caddesi girişi, Atatürk Kültür Merkezi girişi, Taksim Gezi Parkı girişi ve Talimhane girişi olmak üzere dört girişi bulunmaktadır.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ:
1969 yılında tamamlanmıştır. İlk ismi ise İstanbul Kültür Sarayı’dır.
Atatürk Kültür Merkezi’nde bale, opera, konser, tiyatro ve kongre gibi etkinlikler düzenleniyordu. 2008 yılından bu yana ise kapalı haldedir.

ATATÜRK KİTAPLIĞI:
Cumhuriyetin ilk kütüphanelerinden biri olan Atatürk Kitaplığı, Taksim’de yer almaktadır. Kitaplıkta 20 bin dergi, 10 bin gazete, 228 bin kitap, 12 bin civarında kartpostal, 4 bin civarında yazma ve 10 bin harita bulunuyor.

CUMHURİYET ANITI:
Taksim Meydanı’ndadır. Heykel traşı İtalyan Pietro Canonica’dır. İki Türk genci Sabiha Bengütaş ve Hadi Bara’nın yardımlarıyla da 1928 yılında tamamlanmıştır.

TAKSİM GEZİ PARKI:
Tarihi başlangıcı 1806’ya dayanmaktadır.
Halil Paşa Topçu Kışlası adı altında yapılmıştır. 1940 yılında İstanbul Valiliğince yıkım kararı verilmiştir.

TÜNEL METRO
1863’te Londra’da hizmete giren yeraltı toplu taşıma sistemlerinden sonra ,dünyanın en eski 2. yeraltı toplu taşıma sistemidir. 17 Ocak 1875’te açılmıştır. Toplam uzunluğu 573 metre dir.
GALATASARAY HAMAMI TANITIMI
Sultan ll. Beyazıt tarafından yaptırılmıştır. İstanbul’un diğer tarihi hamamları  Kadırga , Cağaloğlu  ve Beyazıt Hamamı da bulunmaktadır.

KILIÇ ALİ PAŞA HAMAMI
Kılıç Ali Paşa’nın yaptırdığı hamam günümüzde kullanılmakltadfır., Mimar Sinan Eserlerinden biridir. Karaköy, Kemankeş Mahallesi’nde yer alıyor.

Tophane Çeşmesi Tanıtımı
1732’de l. Mahmut tarafından İstanbul’un üçüncü büyük çeşmesi olarak yaptırılmıştır.
Kitabesi şair Nafihi tarafından yazılmıştır.
HALİÇ KONGRE MERKEZİ TANITIMI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi nce 2009 yılında tamamlanmış, Beyoğlu Sütlüce’de bulunur .

GALATA KULESİ TANITIMI
dünyanın en eski kulelerinden biri olup Bizans İmparatoru Anastasius tarafından 507 yılında fener kulesi olarak inşa edilmiştir.
1348 yılında Cenevizlilerce yeniden yapılıp İsa Kulesi adını almıştır.
FRANSIZ SOKAĞI TANITIMI
Beyoğlu Galatasaray Lisesi’nin arkasındadır. İstanbul’un kültür, sanat ve eğlence alanlarında yerini alan Fransız Sokağı’nda aynı zamanda birçok lokanta ve sanat galerisi bulunmaktadır.
İSTANBUL KONGRE MERKEZİ

ulusal ve uluslararası kongreler, konferanslar, sempozyumlar, şirket toplantıları, fuarlar, sergiler, konserler, müzikaller, tiyatro ve film galaları gibi her türlü sosyal, kültürel ve profesyonel etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.

HARBİYE AÇIKHAVA TİYATROSU – CEMİL TOPUZLU
Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu (ya da eski adıyla Harbiye Açıkhava Tiyatrosu) İstanbul, Harbiye semtinde, Dolmabahçe Vadisi’nde, İstanbul Hilton Oteli’yle Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nın yanında yer alan açık tiyatro, konser ve gösteri mekanıdır.
1946-1950’de tamamlanabildi.

PASAJLAR

HALEP PASAJI:
İstiklal Caddesi’nde yer alan pasaj, Taksim’in bu en eski ve aynı zamanda en hareketli pasajıdır.

BEYOĞLU İŞ MERKEZİ:
Odakule’de bulunuyor.
AZNAVUR PASAJI:
Galatasaray Lisesi’nin hemen çaprazında bulunan Aznavur Pasajı, Taksim’in en eski yapıları arasındadır.
TERKOS PASAJI:
İstiklal Caddesi’nin çocuğu gibi sarıp sarmaladığı Terkos Pasajı, uzun yıllardır caddeye gelenlerin uğramadan geçmediği noktalardan biri…

MARKİZ PASAJI:
Taksim’in en şık pasajıdır Markiz Pasajı. Tarihi 1840’lara kadar gider.
ATLAS PASAJI:
Beyoğlu’nun en çok gezilen ve alışveriş yapılan noktalarından biridir Atlas Pasajı. Pasajın bulunduğu bina 1877 yılında inşa edilmiştir.

TOKATLIYAN HAN:
İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Tokatlıyan Han, 1945’ten bu yana pasaj olarak kullanılmaktadır.

AVRUPA PASAJI:
Taksim’in Balıkpazarı’da yer alır, adeta bir panayırı andırır.

SURİYE PASAJI:
Beyoğlu’na. Timoni Sokağı ile Derviş Sokağı’nı birbirine bağlayan Suriye Pasajı, 1908 yılından bu yana hala ayaktadır.
5.10. EL HAMRA PASAJI:
İstiklal Caddesi’nde, Osmanlı Neoklasik mimarisinin bir örneğidir.

HAZZOPULO PASAJI:
Galatasaray Lisesi’ni geçerken hemen sağ tarafta kalır.
Hazzo Pulo Şarap Evi’dir. Şarap dendiğinde ilk akla gelen bu mekan, günün belli saatlerinde dolup taşar adeta.

ÇİÇEK PASAJI
Beyoğlu tarihinin en eski şahitlerinden biridir.
Cumhuriyetin ilk yıllarında çiçek mezatı olarak kullanılmaya başlanması ile de bina Çiçek Pasajı olarak anılmaya başlanmış. Çiçek Pasajı günümüzde özellikle sanatçı, yazar ve entellüktüel kesimin vazgeçilmez buluşma noktalarındandır.

İTÜ BİLİM MERKEZİ:
Çocuklara hem eğlendirmek hem de bilime özendirmek için yapılan İTÜ Bilim Merkezi, 2007 yılında hizmete girmiştir.

Vialand Eyüp, Haliç
Türkiye’nin dünya standartlarındaki ilk temalı parkı olup İstanbul’un ve Türkiye’nin en önemli eğlence ve tematik parkıdır.
İstanbul Akvaryum – Florya (Bakırköy)
İstanbul’un özellikle çocuklu aileler için en popüler gezilecek yerlerinden birisi ve en önemli tematik parklarındandır.

İstanbul Dolphinarium – Eyüp, Haliç
Deniz memelilerinin eğlenceli ve büyülü dünyasını keşfetmek isteyenler için unutulmaz anlar yaşatan Avrupa’nın en büyük kapalı yunus gösteri merkezi konumundadır.

acilebilet web sayfamızdan alacağınız uçak bileti ile türkiyenin her noktasından rahatlıkla uçuş gerçekleştirebilirsiniz.

vipvitotransfer, internet sistemimizden yapacağınız şöförlü araç kiralama ile İstanbul akvaryum,Vialand oyun parkı ve diğer yerleri  rahatlıkla gezebilirsiniz.

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir