İçeriğe geç

ANKARA’YA YAKIN GEZİLECEK YERLER

Hayatlarımız artık genel bir monotonluk üzerine kurulu yaşıyoruz. Düzgün bir iş için okul okur, bitince hayalini kurduğumuz o işin başına geçer ve her günü neredeyse aynı şekilde bitirip çöpe atarız. Büyük şehirlerde de dönmesi gereken bir yapı, bir ev, bir iş hayatı vardır. Biz bunlarla uğraşırken zaman su gibi akıp gider. Belli zamanlarda tatil yapabilmek için bütün sene çalışırız. Ülkenin gelişmiş ikinci şehri olan Ankara’da da yaşam, bu şekilde yoğun yorucu ve monoton olabiliyor bazen.  Tıpkı İstanbul gibi karmaşık ve kalabalık olan bu şehirden birkaç günlüğüne ayrılıp kafa dinlemek isteyebilirsiniz. Tatil yapmak için yaz mevsimini beklemek zorunda kalmayın. İşiniz yüzünden tatil yapamayacağınızı düşünmeyin. Haftasonunuzu güzel ve verimli geçirmek sizin ellerinizde. Ankara’ya yakın, doğayla iç içe, özgürlüğü ve huzuru bularak kafanızı boşaltabileceğiniz birçok yer mevcut. Sizler için sıraladık.

Bolu

Huzurlu ve sakin bir tatil dendi mi, hiç kuşkusuz tabiatın kalbi Bolu akıllara gelir. Sessiz yapısı, yeşilin ortasına kurulmuş şehir merkeziyle, büyüleyici gölleriyle sizlere, haftanın kaosundan ve karmaşasından kaçmanız da yardımcı oluyor. Ankara’dan en fazla 3 saat sürebilecek bir yolculukla ulaşacağınız Bolu’da gezebileceğiniz Abant, Yedigöller, Akkaya Travertenleri, Aladağ Kamp alanı gibi yerleri sıralayabiliriz.

bolu ile ilgili görsel sonucu

Akçakoca

Zaman geçtikçe üzerine çektiği ilgide artış yaşanan Akçakoca, Düzce’nin denizle kucaklaşmış sakin ve mavi bir ilçesidir. Ilıman iklimi sayesinde her mevsim ziyaret edebileceğiniz Akçakoca’da gezebileceğiniz daha birçok tarihi yer, cami, kilise ve plaj bulunmaktadır.

akçakoca ile ilgili görsel sonucu

Safranbolu

Mimarisindeki farklı ve tarihi dokuyu hissedebileceğiniz ve sokaklarını gezerken kendinizi geçmişe yolculuk ederken bulacaksınız. Karabük’te bulunan ve korunarak günümüzde bile sağlamlığını koruyan Safranbolu 1994’te UNESCO Dünya Miras Listesine eklenmiştir. Evlerinin dışında gezebileceğiniz kale, tarihi cami ve çeşme,kristal bir cam teras ve dahasına sahiptir.

safranbolu ile ilgili görsel sonucu

Beypazarı

Tarihte de günümüzde de İstanbul ve Ankarayı birbirine bağlayan önemli bir geçit olmuştur. Ankara’nın bir ilçesi olan bu büyüleyici güzellik merkeze 100 kilometre uzaklığındadır. Osmanlı ve Selçuklunun mimarisini sizlerle buluşturan Beypazarı’nda, İnözü Vadisinin içinizi ferahlatacak görüntüsüne karşı yürüyüş yapabilirsiniz.

beypazarı ile ilgili görsel sonucu

Kapadokya 

3 saatlik bir araç yolculuğu veya 50 dakikalık bir uçak yolculuğuyla ulaşımınızı sağlayabileceğiniz Kapadokya, ülke turizmine etki eden yerlerden biridir. Balon turizminin merkezi olan Kapadokya aynı zamanda UNESCO Dünya Mirasları Listesinde yer almaktadır.  Sizlerde gün batımında balon yolculuğu yapmak ve kendinizi kuşlar gibi hissetmek istiyorsanız Kapadokya’ya gitmek için acele edin.

kapadokya ile ilgili görsel sonucu

Kerpe

Deniz ve güneşe doymak için güneye kadar inmenize gerek yok. İnsanı rahatlatan ve huzurlu bir tatil yapmasını sağlayan Kerpe, Ankara’ya birkaç saat uzaklıktaki Kocaeli’nin tatlı bir kasabasıdır. Kendinize biraz izin verin ve Kerpe’nin dinlendirici havasını solumak için yola koyulun.

kerpe kocaelinin ilçesimi ile ilgili görsel sonucu

Aracım yok derdine mi düştünüz, biraz olsun araç kullanacak halim yok mu diyorsunuz? İster şoförlü ister şoförsüz araç kiralama hizmetimizden dilediğiniz zaman yararlanabilir, uygun fiyatlarda kaliteli bir yolculuk geçirebilirsiniz. Vip Vito Transfer hizmetlerini, yılların tecrübesiyle sunarak müşteri memnuniyetini yakalamaya çalışan öncü bir markadır. Bakımlı, lüks ve konforlu araçlarda(Mercedes E-S Class, Renault Fluence, Mercedes Vito-Otobüs-Minibüs-Midibüs) seyahat etmek istiyorsanız acele edin. Kalabalık veya kişisel her türlü seyahatiniz için gerekli araçlar Vip Vito Transferde.

Kaliteli bir marka hizmetiyle tanışmak için detaylı iletişim bilgilerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Bakınız:

İSTANBUL’A YAKIN TATİL YERLERİ

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir