İçeriğe geç

ADANA ŞOFÖRLÜ ARAÇ KİRALAMA

Adana, beyaz altının başkenti, gerek insanıyla gerek doğasıyla kendine özgü bir şehir. 4. büyük nüfusa sahip Adana, yüz ölçümü bakımından da 9. sıradadır. Seyhan Irmağının ev sahibi olan şehrin toprakları ırmak sayesinde gayet verimlidir. İl gelirini büyük ölçüde tekstilden karşılamaktadır. İlk sanayileşen şehirlerimizden biri olması da ona güçlü bir ekonomi kazandırmıştır. Şehirdeki TÜYAP Kongre Merkezi sayesinde birçok önemli fuara ev sahipliği yapmıştır.

İklim Akdeniz iklimidir, yani kışları ılık ve yağışlı yazları sıcak ve kurak geçmektedir. Her mevsimde gezip görebileceğiniz, keyfini çıkarabileceğiniz bir şehirdir. Gezilecek yerlerinden bahsetmemiz gerekirse;

Adana denilince akla ilk olarak Seyhan gelir, Bu nedenle gidip görebileceğiniz yerlerin başında tutabilirsiniz. Kendine hayran bırakan manzarasını seyrederken çayınızı yudumlayabilirsiniz. Araç trafiğine açık olan dünyanın en eski köprüsü Taş Köprüyü de Seyhan Nehrinin manzarasını süslerken izleyebilirsiniz.

adana Taş Köprü ile ilgili görsel sonucu

1881 yılında inşaatına başlanan ve bir yılda tamamlanarak hizmete açılan, Türkiye’nin en büyük Tarihi Saat Kulesini de(Büyük Saat) Adana’da Ramazanoğulları Cami ve Medresesinin yanında ziyaret edebilirsiniz.

adana tarihi saat kulesi ile ilgili görsel sonucu

Türk sinemasında, Adana’lı sanatçılarının balmumu heykellerini bulabileceğiniz Adana Sinema Müzesinde Ali Şen, Şener Şen, Orhan Kemal gibi usta isimleri görebilirsiniz.

Adana Sinema Müzesi ile ilgili görsel sonucu

Ülkedeki büyük ve bakımlı parklardan biri ola Adana Merkez Parkta bulunan, Türkiye ve Orta doğunun en büyük camisi, Sabancı Merkez Camiyi ziyaret edebilir, ibadetinizi yerine getirebilir veya camiyi gezerek  6 minareli bu caminin mimarisini inceleyebilirsiniz.

Sabancı Merkez Cami ile ilgili görsel sonucu

Yaz mevsiminde gitmişseniz eğer Yumurtalık plajında Adana güneşinin sıcağını üzerinizden atabilir doyasıya yüzebilirsiniz.

Yumurtalık plajı ile ilgili görsel sonucu

Yöre halkının Koca Köprü diye andığı Varda(Alman) Köprüsünü ziyaret ederek işçilik harikası bir taş köprüyü daha gezinize ekleyebilirsiniz.

Varda(Alman) köprüsü ile ilgili görsel sonucu

Adana tüm bu gezilecek yerleri ve ekonomik gücü sayesinde yoğun bir havalimanı trafiğine sahiptir.  1937 yılında hizmete giren ve 1956 yılından itibaren uluslararası seferlere açılan havalimanı, iç, dış ve kargo terminalleriyle 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir.

Vip Vito Transfer firması olarak Adana’da şoförlü araç kiralama, havalimanı transfer gibi birçok kaliteli hizmet sunmaktayız. İster şehri gezerken isterseniz de havalimanı yolunuzda bizleri tercih ederek konforlu bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz. Konforlu ve zarif Sedan araçlarla Adana’da rahatça dolaşmak istiyorsanız bize ulaşın.

Ayrıca Bakınız:

ARAÇ KİRALAMANIZ İÇİN 5 NEDEN

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir