İçeriğe geç

Yakın Yerler

Ağva

İstanbul’a bir, iki saat uzaklıkta, nefes alabilmek için doğru bir adres ağva.

Şile

Hıristiyanların hapsedildiği mağara,  dev sarkıtları. Civardaki bir diğer durak ise kumu romatizmal hastalıklara iyi gelen kumbaba. Manzara ve deniz meraklılarının da ortak adresi.

Kandıra

Meşhur yoğurdu, sahilleriyle ünlü, cebeci, bağırganlı, kefken, kumcağız veya kerpe.

Şirin balıkçı tekneleri, mangalda balık keyfi ve bol oksijen buralarda sizi bekliyor. İlçenin bir diğer görülesi yeri karadeniz’in tek yerleşim olan adası kefken adası.

Kilyos

Rumca kum anlamına gelen “kilya”dan veya güzel boğaz anlamına gelen “killa”dan türediği varsayılan belde. II. Mahmut’un restore ettirdiği kilyos kalesi görülmeye değer.

Riva

Karadeniz’den gelecek saldırılara göğsünü siper eden ve bizanslılardan kaldığı varsayılan riva kalesi, güneşi batırmak için görülmesi gereken yerlerdendir.

Polonezköy

Polonyalı siyasi sürgünlerin 1800’lerde kurduğu Polonezköy. Oyma heykel sergisi ve 1914’te yapılan  meryem ana kilisesi de görülebilecek yerler arasındadır.

Anadolu Kavağı – Anadolu Feneri

Yoros kalesi. 1190’da Cenevizliler tarafından yaptırmıştır. Kale’ye çıkıldığında muhteşem manzara sizi karşılayacaktır.

Rumeli Kavağı – Rumeli Feneri

Ne şanslıyız ki kavak-fener ikilisinin avrupa yakası’nda da bir başka versiyonu mevcut. Burası ilk bakışta karşıdaki dostunu andırıyor.

Maşukiye

Ucu bucağı görünmeyen ormanları ve tomurcuklanan kiraz ağaçları, muhteşem oksijene doyacaksınız. Kirazlı yaylası ve kuzu yaylası da çevrede görebileceğiniz yerler arasında.

 Yenimahalle – Acarlar Longozu – Taraklı Kasabası

Sakarya’nın karasu ilçesinde yenimahalle, acarlar longozu ve taraklı kasabası. Türkiye’nin ikinci büyük su basar ormanı acarlar longozu ve hayvanların ev sahibi. Ağaçlarla çevrili gölü, adım başı su menekşeleri ve nilüferler süslüyor.

 Avşa Adası

Marmara denizi’nin ortasında. Adanın eski yerleşim yerlerinde rum ve bizans etkisini görebileceğiniz yiğitler, türkeli ve manastır bölgeleridir. Avşa, üzüm bağlarıyla ünlü ve halk arasında şarap adası diye anılmaktadır.

 Kıyıköy

Kırklareli’ne bağlı kıyıköy. Yüksek bir tepeye kurulu bu sahil kasabasına bizans kalıntılarından geçerek giriliyor. Ahşap evlerle çevrili sokaklardan sahile uzanıp, balıkçı barınaklarını ve mağaraları keşfedebilirsiniz.

 İğneada

Kırklareli’ne bağlı iğneada, denizi, gölleri, longoz ormanları ve saklı dereleriyle görülmesi gereken yerlerden. Uzun kumsalı, limanköy’deki 148 yaşındaki deniz fenerini, beğendik köyü’nü gezin.

 Prens Adaları

İstanbul’un dokuz adasından biridir. Bizans döneminde saray mensupları sürgün edildiği için “prens adaları” diye anılır. Yılda iki gün açılan aya yorgi kilisesi, dünyanın en büyük ahşap binası olduğu söylenen rum yetimhanesi, reşat nuri güntekin’in evi ve 2. Abdülhamit’in yaptırdığı hamidiye camisi bu adalarda bulunur.

 Poyrazköy – Garipçe

Karşısındaki Rumeli Kavağı ile Rumeli Feneri’nin arasında saklanmış, küçük bir balıkçı köyüdür.

Abant

Bolu’nun çam ve köknar ağaçlarının oluşturduğu bir tabiat parkı içindedir.

Tarihi hititlerin ilk dönemine kadar uzanmaktadır.

Akçakoca

Tarihi evleri, tarihi hamamı, camileri, kalesi, şelaleleri, mağaralarını gezebilirsiniz.

Göynük

Tarihi roma, bizans ve anadolu tarihi ile iç içedir. Roma askeri yolunun “dadastan” adı ile bilinen ve şimdiki adıyla “göynük” bilinmektedir.

Karasu

Yakın bölgede yaşayanların yazları denize girmek için tercih ettikleri yerlerin başında gelir. Tarihi Frigya dönemine kadar uzanır. Gezilecek yerler arasında, Küçükboğaz, Yeni Mahalle, Acarlar Longozu, Madenderesi bulunmaktadır.

Kefken – Cebeci

Bir balıkçı kasabasıdır. Balığın yanı sıra midyeler ve deniz salyangozu da çıkartılmaktadır. Kefken yakınlarında bulunan koylar ise cezp edicidirler. Pembe kayalar, cebecı, kefken adası, babalı bunlardan bazılarıdır.

Kerpe

Geçmişten beri dillendirilmiş olan Hz. Ali’nin ayak izi ve asa izi olduğu varsayılan izleri kayalıkların altındaki mağarada görebilirsiniz.

Kilyos

Kilyos’a gidildiğinde ilk dikkat çeken Cenevizliler döneminde yapıldığı bilinen kale oluyor.

Kale kapısı üzerinde sultan II. Mahmut tuğrası, her iki yanında iki savaş topu, karşısında kalenin ele geçirilişi şerefine o dönem dikilip günümüze ulaşan anıt çınar ağacı bulunmakta.

Kuzuluk

Önemli bir termal merkezidir. Çevrede gezilecek görülecek yerler arasında, Aksartepe , keremali dağı ve yaylası, akyazı’daki türbeler bulunmaktadır.

Marmara Adası

Adanın adı Mermer veya Marmor’dan gelmektedir.  İlk yerleşme antik çağda kurulmuştur.

Ada halkının çoğunluğunu oluşturan rumlar yüzyıllarca türklerle yan yana yaşamışlardır.

Mudurnu

Tarih öncesi hitit ve frig devirlerinin yerleşme alanı olduğu ortaya çıkarılmıştır.

Konaklar, abant gölü, sülüklü göl, sünnet gölü gezilecek yerlerdendir.

Sapanca

Tarihi yerler olarak, bizans devri mezar taşları ve lahitler, vehici kapısı, rahime sultan cami ve rahime sulta tuğrası, hasan fehmi paşa cami, cedid cami görebilirsiniz.

Silivri

M.ö. 3000 yılına kadar tarihi bir geçmişi olan bölgede, rumlar, ermeniler ve yahudiler oturmaktaydı.  Gayrımüslim halk geçimlerini bağcılık, şarapçılık ve ipekçilikle sağladılar. Türkler ise balıkçılık ve yoğurtçuluk alanında sağlamışlardır.

acilebilet  den alacağınız uçak bileti ile  size her yer yakındır, vipvitotransfer den kiralayacağınız araçlarla her noktaya konforla seyahat edebilirsiniz.

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir