İçeriğe geç

Tema ve Eğlence Parkları

Vialand Tema Parkı, Eyüp, İstanbul

Misafirleri giriş kapısında Vialand Şatosu karşılamakta. Oyun Dünyası, Efsaneler Dünyası ve Macera Dünyası bölümlerinden oluşan tematik parkta yetişkinler ve çocuklar için 50 den fazla eğlence ünitesi bulunmakta. Macera Dünyası bölümünde; Maceraperest, Viking, 360, Çılgın Nehir, King Kong, Safari Tüneli, Zindan, Hayal Perdesi ve Jet Ski isimli eğlence üniteleri bulunmaktadır. Oyun Dünyası bölümünde; Minik Kâşifler, Minik Yarışçılar, Gelin Oynayalım, Neşeli Çiftlik, Mini Kule, Kahraman İtfaiyeciler, Küçük Madenciler, Hayal Makinesi, Atlı Karınca, Çarpışan Arabalar ve Uçan Çocuklar isimli eğlence üniteleri bulunmaktadır. Efsaneler Dünyası bölümünde; Adalet Kulesi, Bir Zamanlar İstanbul, Fatih’in Rüyası ve Saray Salıncağı isimli eğlence üniteleri bulunmaktadır. Bu bölümde alışveriş ve yemek seçenekleri bulunmaktadır. Yetişkinler için aktivitesi de açık hava alışveriş bölümüdür.

İstanbul Akvaryum – Florya, Bakırköy, İstanbul

Gelen ziyaretçiler, toplam 16 tema ve 1 adet yağmur ormanından oluşan güzergâhta ve büyüleyici bir atmosferde yolculuk yapmaktadırlar. Gezi yollarında ses ve ışıklandırma sistemleri de bu temalandırmaya uygun olarak yapılmıştır. Tüm canlılar, doğal ortamlarına en yakın ve uygun koşullarda yaşamlarını sürdürmektedirler.Atlantik Okyanusu’ndan birçok deniz canlısına ev sahipliği yapan ana tankta limon köpekbalığından zebra köpekbalığına, orfozdan vatoza birçok canlıyı doğal yaşam koşullarında gözlemlemek mümkündür. Birbirinden ilginç türlerin bulunduğu yaklaşık 1.500 çeşit, toplam 15 bin adet deniz ve kara canlısı.2 adet 15 kişilik 5D sinema salonu, 7 ayrı film izleme seçeneği mevcut.

Miniatürk, Minyatür Türkiye Parkı ve Müzesi, Sütlüce, Haliç, İstanbul

Çanakkale Zafer Anıtından Amasya ve Safranbolu evlerine, Selimiye Camii, Mevlana Türbesinden Malabadi ve Mostar köprüsüne, Sultanahmet, Ayasofya, Boğaziçi Köprüsünden Atatürk Havalimanına kadar Türkiye’nin en önemli ve tarihi yapıtlarının minyatürlerini görmek mümkün. Miniatürk’de dünyanın ilk ve tek kristal müzesi olan“Kristal İstanbul” İstanbul’un en önemli ve değerli 16 tarihi eserinin 3 boyutlu  kristal cam içine lazerle işlenerek oluşturulan figürleri sergilenmektedir.

İstanbul Dolphinarium, Eyüp, İstanbul

Yunuslar, morslar, foklar ve balina. İstanbul Dolphinarium’da yunus gösterileri izleyebilir, yunuslarla yüzme, yunuslarla dalış ve yunuslarla rehabilitasyon aktivitelerine katılabilirsiniz. Birbirinden sevimli, akıllı ve çevik kahramanlar, ziyaretçilerine eğlenceli dakikalar sunmaktadır. İstanbul Dolphinarium’da özellikle çocuklar için çok güzel bir aktivite olan yunuslarla yüzme aktivitesini tesisin kapalı ve ısıtma sistemi olması avantajını da kullanarak yılın her zamanında yapabilirsiniz.

Rahmi M. Koç Sanayi Müzesi, Hasköy, Haliç, İstanbul

Türkiye’de Ulaşım, Endüstri ve İletişim tarihine adanmış olan ilk ve en önemli müzedir. Rahmi Koç Müzesi koleksiyonunda gramofon iğnesinden gerçek boyutlarda gemilere ve uçaklara kadar binlerce obje sergilenmektedir.

İstanbul Boğazı Tekne Gezisi

Dolmabahçe, Feriye, Ortaköy, Rumelihisarı, Şerifler Yalısı, Anadolu Kavağı, Yoros Kalesi, Amcazade Yalısı, Kanlıca – Anadolu Hisarı yalıları, Küçüksu Kasrı, Kont Ostrorog Yalısı, Beylerbeyi Sarayı, Beylerbeyi Camisi ve Fethi Ahmed Paşa Yalısı, Kraliçe II. Elizabeth dahil olmak üzere Dünya’nın en önemli devlet adamlarını ve ünlülerini ağırlayan Tekneler ile Boğaz Keyfi yapılmaktadır.

Haliç, Altın Boynuz Gezisi

Cibali, Aya Kapı, Gül Camisi, Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi, Kantemir Evi, Fener Meryem Ana Rum Ortodoks Kilisesi, Balat İoannis Prodromos Kilisesi, Fener Rum Erkek Lisesi, Patrikhane ve Aya Yorgi Kilisesi, Sveti Stefan Ayvan Saray, Bizans Anemas Zindanları, İvaz Efendi Camii, Surp Hreşdagabet  Kilisesi, Blacherna Sarayı Ayazması, Ünlü Agora Meyhanesi, Fener Rum Patrikhanesi, Eyüp Camii, Eyüp sokakları ve çarşısı. Balat – Afilli Cezve, Kahve ikramı, Cihan Tatlıcısı, Tulumba Tatlısı, Eyüp – Akmanoğlu Fırını, Acıbadem Kurabiyesi, Pierre Loti Kahvesi’nde çay.

acilebilet sayfasından dünyanın herhangi bir noktasından alacağınız uçak bileti ile istanbula gelip, vipvitotransfer den kiralayacağınız araçlarla haliç altınboynuz bölgesinde keyifli bir gezinti yapabilirsiniz.

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir