İçeriğe geç

İSTANBUL’DAKİ YEŞİL ALANLAR

Yeşil demek, doğa demek, nefes almak demektir. İnsanoğlunun en çok ihtiyacı olduğu dönemde ne yazık ki İstanbul’daki yeşil alanlarda ciddi oranda bir azalma mevcut. O günlerin gelmemesini dileyerek değineceğimiz bir nokta ise, ilerde ülkemizde hiç yeşil alan kalmaması durumudur. Birçok ülkede yeşillendirme çalışmaları yapılmaya başlansa da insanoğlu doğayı harap etmeden önce iki kere düşünmeliydi. Bir kısmımız bu tarz büyük hatalarımıza çözüm üretmeye çalışsak da bir kısmımızda halen doğaya zarar vermeye devam ediyoruz. Üzülerek ülkemizin ikinci gruba dahil olduğunu söyleyebiliriz. Birçok yeşil alan yok olmuş bir çoğuda yok olmaya yüz tutmuştur. Eğer sizde yeşil alanların azalmasından, şehrin, ülkenin, dünyanın bir beton yığını olmasından rahatsızsanız bu işe gönül veren birçok doğaseverle iletişime geçerek onlara yardımcı olabilirsiniz. Bir fidan bir candır unutmayın.

Şimdi ise başlığımıza gelelim; İstanbul’daki yeşil alanlardan sizlere bahsetmemiz gerekirse birkaç güzel parka değinebiliriz. Kısaca listemize göz atabilirsiniz;

Gülhane Parkı

Tarihi yarımada da bulunan ve geçmişte Topkapı Sarayının has bahçelerinden biri olan bu park her gün her saat insanların ziyaretiyle süsleniyor. İçerisinde cafe ve restoranlar bulunan pakta büyük ağaçların gölgesiyle piknik yapabilirsiniz.

gülhane parkı ile ilgili görsel sonucu

Emirgan Korusu

Yeşilin bir diğer büyüsünü Emirgan Korusunda görebilir lalelerin süslediği bu parkta gezebilirsiniz.Lale festivaline denk gelmek istiyorsanız Nisan ayında ziyaret etmeniz daha uygun olur.

emirgan korusu ile ilgili görsel sonucu

Atatürk Arboretumu

Yeşilin ve yeşilliğini yansıttığı göllerin güzelliğiyle hayranlık duygunuza engel olamayacaksınız. Kendinizi gri metropolün içine saklanmış bu yeşil cennetle şımartabilirsiniz.

atatürk arboretumu ile ilgili görsel sonucu

Belgrad Ormanları

Doğa yürüyüşü yapmak, bisiklet sürmek, piknik yapmak gibi birçok aktiviteyle kendinizi huzurlu hissedebilir, Belgrad Ormanlarının çeşit çeşit ağaçlarının oksijenini içinize çekebilirsiniz.

belgrad ormanları ile ilgili görsel sonucu

Yıldız Parkı

400 yıllık ağaçlarıyla İstanbul’un kalbinde yer alan park sizlere tüm  dünyayı yeşillendirme isteği uyandıracak. Mutlaka gidip görmeniz gereken park Beşiktaş’ta bulunuyor.

yıldız parkı ile ilgili görsel sonucu

Büyük Çamlıca Tepesi

Eşsiz bir manzarayı birde yeşille beraber izleyin. Sizi kendine aşık edecek olan tepeye tüm gününüzü ayırsanız da doyamayacağınız kesin.

çamlıca tepesi ile ilgili görsel sonucu

İstanbul’un grileşen ve karmaşıklaşan bu halinden kaçmanız da size eşlik edecek bir araca ihtiyacınız olursa, Vip Vito Transfer‘in konforlu araçlarıyla sizlere hizmet etmekten mutluluk duyarız. Her bütçeye uygun araç seçenekleriyle kaliteli hizmetlerden yararlanmanızı sağlayan firmamız müşteri memnuniyetine önem vererek hareket eder ve bununla beraber kaliteyi yakalamış olur. Şehir içi kiralamalarda popüler araçlarımız arasında Mercedes E-S Class, Renault Fluence gibi rahat araçlar bulunmaktadır. Bu araçlarla konfor ve bakım açısından kaliteli bir hizmet alacağınızdan emin olabilirsiniz.

Detaylı iletişim bilgileri için tıklayınız.

Ayrıca Bakınız:

ŞOFÖRLÜ ARAÇ KİRALAMANIN AVANTAJLARI

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir