İçeriğe geç

İstanbul’a Yakın Tatil Yerleri

AĞVA

İstanbul’a bir -iki saat uzaklıkta, nefes alabilmek için alternatif yerlerden. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla uzanmaktadır. Göksu ve Yeşilçay derelerinin göbeğindeki Ağva’da köy kahvaltısı, doğa yürüyüşü, kano ve tekne turları yapılabilir. Ağva’ya 5 – 10 km mesafedeki, Kilimli ve Kadırga koyları piknik ya da kamp yapmak, denize girmek için en ideal yerler arasında.

 ŞİLE

Baharda, kafa dinleyeceğiniz, akşam deniz ürünlerine yiyebileceğiniz yer. Şile bezi kıyafet alabilirsiniz. Onbir Göller Vadisi’ndeki Hacıllı Şelaleleri’nde kayalar arasında sıkı bir yürüyüşle Gürlek Mağarası’na ulaşılır. 29 yıl önce keşfedilen, ilk Hıristiyanların hapsedildiği mağara, dev sarkıtları görülmeye değer. Kumunun romatizmal hastalıklara iyi geldiği söylenen Kumbaba bir diğer uğrak noktalarından birisidir.

KANDIRA

Çam ormanlarıyla çevrili ilçede telaşa yer yok. Çünkü burada zaman yavaş akıyor. Kandıra yoğurdu, Sahilleri, Cebeci, Bağırganlı, Kefken, Kumcağız veya Kerpe, gitme sebeplerindendir.

Bir diğer görülesi yeri Karadeniz’in tek yerleşim olan adası Kefken Adası. Burada kale surları, sarnıç kalıntıları ve deniz feneri görülmesi gereken yerlerdendir.

KİLYOS

Adının Rumca kum anlamına gelen “Kilya”dan veya güzel boğaz anlamına gelen “Killa”dan türediği düşünülmektedir. Sultan II. Mahmut’un restore ettirdiği Kilyos Kalesi görülmeye değer.

Kilyos’ta bugüne ulaşabilen üç su terazisi, iki taş iskele, kayıkhane ve İstanbul’un Fethi anısına 1453’te dikildiği söylenen büyük çınar ağacı da ziyaret edilebileceğiniz noktalar arasındadır.

RİVA
Beykoz’un şirin sahil köyü. Denizi, kumsalı, Riva Deresi. Burada balık tutup piknik yapılabilir veya tekneyle sazlıklarında gezilebilir. Uygun arazi sayesinde, civarı ATV’lerle de gezebilirsiniz.

Bizanslılardan kaldığı varsayılan Riva Kalesinde güneşi batırabilir, Akşamında Karadeniz balıklarından oluşan yemeğinizi yiyebilirsiniz.

POLONEZKÖY

1800’lerde kurulan Polonezköy, Beykoz’un kalbinde yer alıyor.

Zofia Teyze’nin Hatıra Evi’nde eski fotoğraflara bakıp köyün tarihi bilgilerini görebilirsiniz.

1914’te yapılan Czestochowalı Meryem Ana Kilisesi de görebilirsiniz.

 ANADOLU KAVAĞI – ANADOLU FENERİ

Turistik balıkçı kasabası, huzurun anavatanı sayılabilir. Küçük meydanda önce kısa bir tur, sonra Yoros Kalesi. 1190’da Cenevizlilerin yaptırdığı kaleye çıktığığında muhteşem manzara karşılayacak sizi.

Anadolu Feneri, Kuş cıvıltıları ve dalga sesleri arasında balıkçı köyünü dolaşıp, köye adını veren fenere uğrayın. Bu kadim bekçi 158 yıldır Marmara ile Karadeniz’in kavuştuğu noktayı beklemektedir.

RUMELİ KAVAĞI – RUMELİ FENERİ

Rumeli Kavağı’nı Anadolu’dakinden ayıran özelliği plajları. Altınkum, Elmaskum, Aile Plajı ve Askeri Plajı bulunmakta. Midye Çarşısı, meşhur inciri, balık lokantaları, manzarası. Kavağa gelmişken, biraz daha ileriye gidip Rumeli Feneri’ne geçebilirsiniz.

SAPANCA – MAŞUKİYE

İstanbul’a 1,5 saat mesafede Sapanca Gölü.  Civardaki SPA tesislerinde masajı ve rahatlatıcı banyolarla yorgunluğunuzu atabilir, gölün çevresinde sakin bir yürüyüş, kıyıdaki tesislerde öğle yemeği, ardından hamak keyfi yapabilirsiniz. Sapanca’ya gitmişken Maşukiye’ye de gitmelisiniz. Neredeyse uçsuz ormanları çeşitli ağaçları ve bol oksijene sahip bölge hoşunuza gidecektir.

Yenimahalle – Acarlar Longozu – Taraklı Kasabası

Yenimahalle, Sakarya nehrinin Karadeniz’e döküldüğü yer. Lokantalarında taze balık yiyebilirsiniz.

Acarlar Longozu, nesli tükenmek üzere olan bitki ve hayvanlara ev sahipliği yapmaktadır ve bu sebepten dolayı korumaya alınmıştır.

Taraklı, Osmanlı’dan kalma tarihi evlerini, Arnavut kaldırımlarını ve dar sokaklarını halen o günkü gibi korumaktadır.

AVŞA ADASI

Marmara Denizi’nin ortasında yer alan Avşa Adasına İstanbul’dan deniz otobüsüyle 2 saat 45 dakikada ulaşabilirsiniz. Adanın eski yerleşim yerlerinde Rum ve Bizans etkisini görebilirsiniz.

Yiğitler, Türkeli ve Manastır mevkileri. Çiftlik’teki kiremit mezarları ve Aziz Georgios Manastırı da görebilceğiniz yerler arasındadır. Avşa Adası, üzüm bağlarıyla ünlüdür ve halk arasında Şarap Adası diye anılmaktadır.

KIYIKÖY

İstanbul’a iki saat uzaklıkta Kırklareli’ne bağlıdır. Pabuç ve Kazan ırmakları arasında yüksek bir tepeye kurulmuştur. Bizans kalıntılarından geçerek girdiğimiz beldede iki katlı ahşap evler arasından sahile varıyoruz. Eskiden korsanlar tarafından kullanılan mağaraları görebilirsiniz. Pabuçdere ile Kazandere’de sandalla gezindikten sonra Bizans Dönemi’ne ait kaleye çıkabilir, Aya Nikola Manastırı’nı ziyaret edebilirsiniz.

 İĞNEADA

Trakya’nın incisi deniyor. Kırklareli’ne bağlı. Denizi, gölleri, longoz ormanları, dereleriyle ve saklı görülmesi gereken yerlerden.

Altın tozlu kumsalını gezdikten sonra, Limanköy’deki 148 yaşındaki deniz fenerini, organik ballarıyla ünlü Beğendik Köyü’nü ve civardaki Erikli, Mert, Hamam, Pedina, Saka, Sülüklü ve Ramana gölleri yabani hayvanların ve kuşların doğal evleri gezin.

 PRENS ADALARI

İstanbul’a yakın, kolay gidilebilecek yerlerden. İstanbul’un dokuz adasından en bilinen dörtlüsünden (Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada).

Bizans döneminde saray mensupları sürgün edildiği için “Prens Adaları” diye anılan Adalar’ın ortak özelliği, yemyeşil piknik alanları, muhteşem yalıları ve plajlarıdır.

Büyükada, yılda sadece iki gün açılan Aya Yorgi Kilisesi, dünyanın en büyük ahşap binası olduğu söylenen Rum Yetimhanesi, Reşat Nuri Güntekin’in evi ve 2. Abdülhamit’in yaptırdığı Hamidiye Camisi ile ilgiyi hak eder. Heybeliada Sanatoryumu, İsmet İnönü Köşkü, Deniz Lisesi, Ruhban Okulu, Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın evi de Heybeliada’da gezilecek yerler arasındadır. Sirakyan İkiz Evleri, Hristos Manastırı ve Kilisesi, Rum Ortodoks Panayia Kilisesi de Kınalıada’ya gidecek herkesin mutlaka görmesi gereken yerler. Burgazada’da ise Aghios İoannes Prodromos (Aya Yani) Kilisesi, Christos (Metamorfosis) Manastırı ve Sait Faik Abasıyanık Müzesi’ni görmeden dönmeyin.

POYRAZKÖY – GARİPÇE

Anadolu Yakası’nda Boğaz’dan Karadeniz’e çıkışta muhteşem manzaralı balıkçı köylerinden biriydi Poyrazköy. ‘Baharda Gidilecek Yerler’ listelerinde Anadolu Kavağı – Anadolu Feneri hattındaki orta duraktı. Burası uzun yıllar bozulmamış sahili ve korunaklı limanı sayesinde sakin deniziyle ünlüydü. Karşısındaki Rumeli Kavağı ile Rumeli Feneri’nin arasında saklanmış, küçük balıkçı köyü Garipçe için de durum benzerdi. Garipçe de denize nazır birkaç balık restoranı ile baharda gidilesiydi. Sonra 29 Mayıs 2013’te İstanbul’da Boğaz’a yapılacak 3. köprünün temeli törenle atıldı. O yüzden elinizi çabuk tutun!

YALOVA

Termal, kıyı,turizmi, av,spor amaçlı doğa turizmi gibi etkinliklere sahip önemli bir kıyı kentidir.

Yalova’nın en önemli özelliklerinden biri süs bitkileri üreticiliğinin yaygın oluşudur.

Termal kaplıcaları ve Armutlu kaplıcaları sağlık, şifa ve dinlence merkezi haline gelmiştir.

Bursa Şehir Merkezi  69, Atatürk Havalimanı (Orhan Gazi Köprüsünden) 125,  Sabiha Gökçen Havalimanı (Orhan Gazi Köprüsünden) 74 km mesafededir.

SAPANCA

Göl ve yeşillikler beldesi olması sebebiyle tatil ve günübirlik için tercih edilmektedir.

Yakınındaki Maşukiye, Kartepe, Kırkpınar , Kuzu Yaylası gibi gezilecek yerler arasındadır.

Bölgede 5 yıldızlı bir çok konaklama tesisi, eğlence merkezleri, spor alanları mevcuttur.

Tarihi olarak, Bizans devri lahit ve mezar taşları, Vecihi kapısı, Rahime Sultan Camii ve Rahime Sultan Tuğrası, Rüstempaşa Camii, Hasan Fehmi Paşa Camii, Cami Cedid Camii gibi yapı ve eserler bölgede görülebilir.

KUMBURGAZ

Büyükçekmece’ye bağlı Marmara Denizi kıyısında Sekiz kilometrelik bir sahil şeridine sahiptir.

Kumburgaz İstanbul’un en gözde sahil mahallesidir.

İstanbullunun özellikle yaz döneminde deniz girdiği, piknik yaptığı mesire yeridir.

Bölgede 5 yıldızlı oteller dahil her türlü konaklama imkanına sahiptir.

BÜYÜKÇEKMECE KÖPRÜSÜ

Mimar Sinan kendisinin inşa ettiği köp0süne hayran kalmıştır.

Köprü Kanuni Sultan Süleyman Zigetvar Seferi güzergâhı üzerinde Büyükçekmece Gölü’nü geçiş maksadıyla yapılmıştır. Günümüzde aslına uygun muhafaza edilmektedir.

Atatürk Havalimanı 47, Sabiha Gökçen Havalimanı 96 km mesafededir.

BURSA

Bölgede gezilecek yerler arasında Uludağ Kayak Merkezi, Cumalıkızık, Uludağ Milli Parkı

Bursa Ulu Camii, Gazi Orhan Cami, Hüdavendigar Cami, Ulu Cami, Yeşil Cami

Umur Bey Türbesi, Orhan Gazi ürbesi Osmangazi Türbesi, Şehzade Mustafa Türbesi, Yeşil Türbe,  Yıldırım Bayezid Türbesi, Somuncu Baba Türbesi Babasultan Türbesi

Bursa Kent Müzesi, Bursa Arkeoloji Müzesi, Bursa Tekstil Müzesi, Atatürk Evi Müzesi, Yeşil İslam Eserleri Müzesi

Ağaçhisar Kaplıcası Yeni Kaplıca Armutlu Kaplıcası Gemlik (Terme) Kaplıcası Oylat Kaplıcası, Vakıfbahçe (Çekirge) Kaplıcası

Kültür merkezleri Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, Tayyare Kültür Merkezi, Yıldırım Kültür Merkezi .

Yemek olarak İskender Kebap, Kestane Şekeri, Tirilye Zeytini, Kemal Paşa Tatlısı, Mağlıç Peyniri, Mihaliç Peyniri, Gemlik zeytini başlıcalarıdır.

Atatürk Havalimanı 215, Sabiha Gökçen Havalimanı 118 km mesafededir.

acilebilet web sayfasından alacağınız uçak bileti ile ineceğiniz istanbulun üç havalimanının her hangi birinden sizleri alarak günübirlik, tam gün tur veya paket turlarla sizlere vipvitotransfer parkımızdaki araçlarla hizmet vermek hazını yaşayacağınızdan emin olabilirsiniz.

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir